10 tips voor een snelle verhuizing!

inpakken
De juiste manier van inpakken
21 september 2018
poster vlog3
Video: DE JUISTE INPAKMATERIALEN! Verhuisvlog #3
28 september 2018
snelle verhuizing

Wil je jouw verhuizing zo snel mogelijk achter de rug hebben of heb je om wat voor reden dan ook een spoed verhuizing? Hier volgen wat handige tips voor een snelle verhuizing!

1. Sorteren

Start met het scheiden van wat je wel mee wil nemen en wat niet. Om het overzichtelijk te houden, kun je ervoor kiezen om alles wat je mee wil nemen aan meubels en dergelijke naar een kant van de kamer te schuiven en alles wat weg moet naar de andere kant.

2. Weggooien

Wanneer je een snelle verhuizing voor ogen hebt, denk er dan ook aan dat alles wat je straks weg moet gooien bij de milieustraat gescheiden moet worden aangeleverd. Zet daarom vast wat grote kratten neer, waar je straks hard plastic, metaal, papier en andere grondstoffen in kunt dumpen.

3. Kringloop

Voor bijvoorbeeld de grotere meubelstukken, die je niet wil houden maar die nog wel goed genoeg zijn voor een tweede leven, bel je alvast de kringloop. Die komen deze spullen voor je ophalen en ook dat scheelt je weer een hoop gesleep en tijd.

4. Inpakken

Voor je begint met inpakken, zorg je ervoor dat je genoeg inpakmaterialen als dozen en wikkelfolie voor handen hebt. Zo kun je in een keer doorgaan en wordt je niet geremd als je eenmaal in je inpak flow zit.

5. Doorpakken

Moet je echt snel je oude woning verlaten? Sta dan niet te lang stil bij al je mooie herinneringen en spullen waarvan je niet meer wist dat je ze had, als je die eenmaal tegen komt. Ook het uitzoeken van wat waar moet komen, kun je dan beter bewaren voor in je nieuwe huis. Doe alles wat je echt wil meenemen gewoon in dozen en kijk er later bij het uitpakken nog eens naar.

6. Stapelen

Alles wat ingepakt is, moet straks stapelbaar zijn! Zorg ervoor dat dozen en kratten niet uitpuilen, want dat kost je straks erg veel tijd bij het inladen.

7. Vervoer

Verhuizen is vooruitkijken en om het inladen zo praktisch mogelijk te houden, moet je zorgen dat wanneer jouw vervoersmiddel arriveert, er plek is voor je deur. Claim daarom vast de dag ervoor een parkeerplek voor je woning door je auto er neer te zetten of door een lint te spannen met een briefje eraan.

8. Jouw verhuisteam

Je kunt ervoor kiezen om een professioneel verhuisteam te laten komen voor een spoedverhuizing. Doe je dat niet, zorg dan voor een ijzersterk verhuisteam van mensen waar je van op aan kunt! Wanneer je gaat voor een verhuisbedrijf, kies dan wel voor ene goede. Je kunt misschien willen besparen maar besparen op dit punt kan vervelend uitvallen. Goedkoop kan duurkoop zijn!

9. Geen afleiding

Tijdens een snelle verhuizing kun je zo min mogelijk afleiding gebruiken. Zorg daarom voor opvang voor de kinderen en huisdieren.

10. Geen stress!

Stress werkt alleen maar tegen, dus ook al heb je haast en wil je een snelle verhuizing… Neem tussendoor toch even de tijd voor pauze en maak je niet te druk, anders duurt het alleen maar langer! Een planning helpt je om alles overzichtelijk te houden en het zorgt voor minder stress. Minder stress is met een prettiger gevoel in je nieuwe woning aan komen.

Snelle verhuizing

Bij een snelle verhuizing zie je nog wel eens wat over het hoofd, check daarom ook eens deze verhuischecklist!

 

2 Comments

  1. Kyra Voight schreef:

    Verhuizen is een hele klus en het is natuurlijk fijn om het zo makkelijk mogelijk te maken. Vooral bij punt 7 kan je veel tijd besparen als je ver moet rijden. Daarom wil ik een vrachtauto huren, zodat ik alles in een keer kan meenemen.

  2. Natalie schreef:

    Bedankt voor deze uitgebreide verhuishandleiding. Ook wanneer je het doet zoals ik, namelijk het volledig uitbesteden, ontkom je niet aan voorbereiding. Ook heeft de verhuizer geen boodschap aan of je al of niet je internet hebt opgezegd. Een verhuiswagen stouwen is inderdaad vakwerk en daarom (en natuurlijk ook omdat ik niet wil sjouwen) betaal ik extra en laat ik de verhuizer met de wasmachine slepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *