30 jaar

Top Movers door de jaren heen

2019-2020 is het jaar waarin Top Movers 30 jaar bestaat. Waar het klein begon zijn we inmiddels uitgegroeid tot een grote organisatie met Top leden!

Graag nemen we je mee op de tijdreis van 30 jaar lang Top Movers.

1989
01 augustus

Allereerste logo van Top Movers

allereerste-logo-top-movers
19 augustus

Oprichting Top Movers ECT

Oprichting TM ECT-1
04 november

Top Movers van Riemsdijk

Vanuit een pijpenla in de Kinkerbuurt Amsterdam, met een gaskacheltje tegen de kou, werd de verhuisonderneming van Riemsdijk Verhuizingen & Zoon in 1929 gestart. 

Lees meer

Via twee tussentijdse kantoorlocaties, was de verhuizing naar Zuidoost (de huidige locatie) de kroon op het werk van Karel van Riemsdijk en zijn vader.  De inmiddels huidige directieleden (twee dochters Elly en Carla van Riemsdijk) klaagden als kind wel eens: het gaat altijd maar over ‘de zaak’. Nu zijn ze zelf ‘de zaak’ en kunnen ze zich niets mooiers voorstellen dan het werk van hun vader met dezelfde liefde en toewijding voort te zetten. Je voelt het aan alles: in deze zorgzame handen is jouw vaas veilig. Net als je favoriete stoel, de antieke boekenkast, wat het ook is dat jou dierbaar is. De organisatie staat momenteel onder leiding van Elly en Carla van Riemsdijk, waarbij de 4e generatie (Tom van Riemsdijk) ook al aangehaakt is, om straks de onderneming voort te zetten. Op naar het 100 jarige jubileum van Riemsdijk Verhuizingen | Top Movers.

06 november

Begintijd Top Movers

https://www.topmovers.nl/
1990
19 juni

Ook Top Movers streeft naar Europees netwerk

Ook Top Movers streeft naar Europees netwerk

Nieuwsblad Transport

19 november

Oude huisstijl Van der Ent

Oude huisstijl Van der Ent
1991
09 mei

Top Movers wil mondiaal verhuisnetwerk vormen

1993
23 juni

Top Movers P.A. van Rooyen

1994
03 juni

Nomimatie BOV-trofee

nomimatie-bov-trofee-topmovers-vlotweg
19 augustus

Holwerda Top Movers ruim 25 jaar!

Omstreeks 1917 is opa Holwerda in de regio Dokkum (Fr)  begonnen met beroepsgoederenvervoer.  Eerst met de paardentractie en later met (dump)auto’s. 

Lees meer

TLN en Erkende Verhuizers bestonden toen nog niet.   Het verhuizen werd er in die tijd ‘bij’ gedaan. In de praktijk werd dit uitgevoerd door een chauffeur daarbij geholpen door een collega, monteur en wat jochies.  De auto was veelal een veewagen (gesloten opbouw) die ’s nachts vee vervoerde, daarna werd schoongespoten, stro erin en verhuizen maar..   Dit kon allemaal in de regio, inboedels stelden weinig voor en meubilair was veelal oud en (al) beschadigd. In de 60’er jaren werd een transportbedrijf in Drachten overgenomen die een specifieke verhuisafdeling had opgezet m.n. voor de vele verhuizingen van medewerkers voor de Phillips vestiging in Drachten. Verhuiskisten, dekens, touw en blok e.d. waren allemaal aanwezig.

Vanwege het verder uitdijen van de familie werd een nieuwe vestiging opgestart in de  gloednieuwe stad Lelystad. Ondanks onze ambitie als transportbedrijf was er in het begin bar weinig te vervoeren maar wel veel (particuliere) verhuizingen. Ambtenaren voor de RIJP en landarbeiders voor de ZIJP. Vanuit efficiëntie oogpunt werd er vaak samengewerkt met collega’s uit de regio. In 1994 geeft dit geleid tot lidmaatschap van TopMovers.  Naast expertise uitwisseling bracht dit in eerste instantie niet meer omzet. Dit had te maken met de onderlinge afspraken dat bij project- of bedrijfsverhuizingen  de TM’er in de vertrekkende regio leading was. Helaas vertrokken er weinig bedrijven of instanties uit Flevoland. Vaak was dan ook de contributie hoger dan de TM omzet..

Medio 2010 veranderde de situatie, door vertrek Pot als TM lid hebben we deze regio erbij ‘geclaimd’ waardoor de TM aanmerkelijk is toegenomen. Inclusief de marktveranderingen, de interne ontwikkelingen binnen TM, een krachtig MT en CVT  zijn we blij met het lidmaatschap. Verwachting is dat we als TM organisatie landelijk een TOP 3 speler gaan worden en onze regionale positie verder versterken.     

 

1995
31 januari

Watersnoodramp dreiging van 1995 in de Ooypolder en Land van Maas en Waal

watersnoodramp-dreiging-1995

In het Top Movers oprichtingsjaar 1989 is Vlotweg Arnhem de samenwerking aangegaan. 30 jaar Top Movers heeft ons familiebedrijf Vlotweg enorm doen groeien door het delen van kennis en capaciteiten. Naast de professionele ontwikkeling kunnen we ook terugkijken op vele bijzondere missies. Zo bracht de watersnoodramp dreiging van 1995 in de Ooypolder en Land van Maas en Waal een enorme evacuatie op gang. Samen hebben we in enkele dagen tijd complete woonwijken ontruimd en de inboedels veilig kunnen stellen in onze opslagdepots. Een geweldige teamprestatie!

Brian Bakker – Vlotweg Top Movers

1996
06 juni

Nieuw initiatief in verhuisbranche Top Movers Vlotweg

Nieuw-initiatief-in-verhuisbranche-topmovers-vlotweg
1999
01 augustus

10 jaar bestaan Top Movers

2008
14 augustus

Top Movers Boudesteijn

2009
19 december

Flyer Top Movers Personeelsverhuizing

Flyer Top Movers Personeelsverhuizing
19 december

Flyer Top Movers Projectverhuizing

Flyer Top Movers Projectverhuizing
2014
01 augustus

Top Movers 25 jaar

topmovers-25jaar
2016
19 oktober

De Lange Top Movers verhuist dierentuin Emmen

2019
15 mei

Top Movers Stoof- de Bresser

23 oktober

Top Movers 30 jaar

F-16-Theater1