Aftellen tot aan de verhuizing; de laatste checkpuntjes

verhuisfouten
Hé aankomende verhuizer, leer van deze ‘verhuisfouten’!
3 januari 2019
verhuist
Zo verhuist onze koning!
20 januari 2019
verhuizing

Je verhuizing komt dichterbij. Er is al een hoop gedaan en geregeld, maar er staat je ook nog een boel te wachten. Heb je alles wel onder controle, vergeet je niet iets? Hoogste tijd om de laatste puntjes op de i te zetten!

De laatste details voor de verhuizing

Er is vaak zoveel te doen en te regelen, dat het soms lastig blijkt om het overzicht te houden van wat er nog gedaan moet worden. Het is daarom zeer raadzaam om een goede checklist te gebruiken, die je kunt afvinken als er weer een klus of taak is afgerond. Een voorbeeld van een handige checklist van de Consumentenbond vind je hier. Het is zelfs mogelijk om deze checklist gratis als deurposter te ontvangen. Zo kan de hele familie zien wat er nog moet gebeuren!

De verhuisdag

Het zijn vaak de hele praktische en simpele dingen die we over het hoofd zien. Het is goed om in je hoofd alvast even de verhuisdag zelf te doorlopen. Wat heb je nodig die dag en wat pak je dus niet in? Denk aan genoeg eten en drinken en dus ook wat bordjes en bekers, maar ook toiletpapier is iets dat je niet wil missen die dag. Verlies je snel het overzicht? Maak dan voor de verhuizing nog eens een planning op papier, zodat je niets hoeft te vergeten.

Het nieuwe huis

Als je straks aankomt in je nieuwe woning of in je nieuwe bedrijfspand, heb je dan alles wat je nodig hebt om de eerste uren en dagen door te komen? Doet de verlichting het of heb je een andere oplossing voor wanneer het donker wordt? Is het water en de elektriciteit al aangesloten? Zaken die je het beste van te voren al kunt regelen, zodat je straks niet in het donker, zonder stroom en internet alsnog deze zaken hoeft te regelen.

De oude woning

Zorg ervoor dat je minimaal 24 uur voor de verhuizing al je koelkast uitzet, zodat deze niet kapot gaat tijdens de verhuizing. Alle andere apparaten met water, zoals de vaatwasser en wasmachine moet je goed afpompen en het overige water eruit laten lopen, zodat dit niet gebeurt tijdens het vervoer en al je spullen nat worden. Loop nog eens een extra rondje door je oude huis. Niets vergeten? Van lampen tot deurbeslag, er kan nog van alles over het hoofd gezien worden bij het inpakken dus kijk nog even goed!

Met de laatste puntjes op de i moet het verder helemaal goed komen en kun je snel gaan genieten van je nieuwe huis!

Lees ook deze blog: Een verhuisplanning nodig bij het verhuizen?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *