Bedrijfsverhuizing: deze typetjes kunnen niet missen in je verhuisploeg

Deze mensen heb je écht nodig in je verhuisploeg
Deze mensen heb je écht nodig in je verhuisploeg
16 juni 2020
droomproject
Zo begin jij aan je droomproject in het buitenland
1 juli 2020
bedrijfsverhuizing

Ieder bedrijf heeft wel een aantal van deze types. Welke van deze typetjes van Klikbeet herken je binnen jouw bedrijf? Een goed kantoor kan natuurlijk niet zonder minimaal een paar van deze stereotypes. Maar wanneer je een bedrijfsverhuizing moet regelen heb je een ander soort team nodig.

Hoe je het ook wendt of keert: een zakelijke verhuizing is een behoorlijke operatie. Het is fijn om hier alle hulp bij te krijgen die je nodig hebt. Maar, als je jouw zakelijke verhuizing niet goed hebt georganiseerd merk je dat mensen vooral ook in de weg kunnen lopen. Zorg er daarom voor dat je een goed verhuisteam binnen je bedrijf samenstelt. In deze blog vertellen we je meer over het ideale verhuisteam voor jouw bedrijfsverhuizing. Wie moet hier per se deel van uitmaken?

De projectleider

Het is praktisch om één persoon aan te wijzen als intern projectleider verhuizing. Deze persoon zorgt ervoor dat hij/zij het overzicht bewaart. Deze projectleider onderhoudt ook het contact met de verhuizers van Top Movers. Samen zorgen we ervoor dat de verhuizing soepel verloopt.

De accountmanager

Net als bij een particuliere verhuizing is het bij een bedrijfsverhuizing ook noodzakelijk om op tijd verhuisberichten te sturen. Zorg er daarom voor dat iemand binnen het bedrijf zorg draagt voor het doorgeven van de verhuizing aan alle relevante partijen. Tip: dit kan een mooi contactmoment met je klanten zijn. Maak daarom van de gelegenheid gebruik om op een originele manier onder de aandacht van je relaties te komen.

De facility manager

De facility manager maakt samen met de projectleider een overzicht van de nieuwe locatie. Bepaal welke ruimtes hier ingericht moeten worden en welke meubels, apparaten en machines hier geplaatst moeten worden. Dit maakt het verhuisproces overzichtelijk. 

De inkoper

Een bedrijfsverhuizing vindt meestal plaats omdat de oude locatie niet meer voldoet. Als de reden voor verhuizen is omdat het oude pand niet groot genoeg is, zullen er nieuwe meubels moeten worden aangeschaft. De inkoper zorgt ervoor dat deze nieuwe meubels op tijd besteld worden, voor de juiste prijs en dat deze op het juiste moment op de nieuwe locatie geleverd worden.

Chef bedrijfskantine

Het is wel zo prettig als je op de dag van verhuizen eten en drinken voor je interne verhuisteam verzorgt. Als je dit niet allemaal zelf wilt doen, is het handig om iemand aan te wijzen als ‘chef bedrijfskantine’. Kies voor hapjes en drankjes die makkelijk zonder bestek gegeten kunnen worden, zodat iedereen kan eten op een moment dat dit uitkomt.

Tenslotte is je verhuisploeg natuurlijk niet compleet zonder de verhuizers van Top Movers. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte voor jouw bedrijfsverhuizing. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *