Binnenkort verhuizen? Pak gelijk de tuin aan!

zwarte tussendeur
Een zwarte tussendeur, doen of niet doen?
31 maart 2021
montageservice
5 redenen waarom je voor een montageservice moet kiezen
14 april 2021
pak de tuin aan

Pak de tuin aan

Als je binnenkort gaat verhuizen, dan kun je nog net mee in het seizoen om je tuin ook aan te pakken. Het is namelijk de ideale tijd om de boel om te gooien en mooier te maken, want dat is natuurlijk uiteindelijk je doel: dat je kunt genieten van een mooie tuin bij je nieuwe huis! Pak de tuin aan, zo doe je dat.

Let op: zwaar materiaal

De tuin aanpakken kan best een klus zijn. Er wordt vaak gebruik gemaakt van zware materialen, zoals stenen en zand. Het is dus raadzaam om een bedrijf in te huren die je erbij helpt, als je er geen ervaring mee hebt. Inventariseer wat er precies moet gebeuren in de tuin. Is het een kwestie van even opfrissen of moeten alle tegels opnieuw gelegd worden?

Pak de tuin aan: het kostenplaatje

Aan de hand van wat er moet gebeuren, maak je een kostenplaatje. Kijk naar het materiaal, maar ook zeker naar het arbeidsloon mocht je iemand willen inhuren. Dit kan namelijk behoorlijk oplopen als je iemand inhuurt om bijvoorbeeld de tuintegels te leggen. Neem het kostenplaatje ook zeker mee in het grotere kostenplaatje van de verhuizing, zo houd je jezelf niet voor de gek. 

Pak de tuin aan: het voordeel van nu de tuin aanpakken is ook dat veel tuincentra korting hebben op producten. Ze spelen in op het feit dat veel mensen nu de tuin zomerklaar gaan maken. Profiteer hier dus van en zorg dat je een aantal weken van tevoren de deals al in de gaten houdt! Dan kun je enorm veel besparen op materialen. 

Wat moet wanneer

Als je bij het gedeelte bent aangekomen om te planten, kijk dan goed wat wanneer de grond in moet. Helemaal als je met zaadjes werkt, is het erg belangrijk om dit in bepaalde periodes te doen. Het kan soms in deze tijd nog wat vriezen, dus het is zonde om kwetsbare zaadjes nu in de grond te stoppen. Probeer ze dan eerst binnen te kweken, om ze vervolgens buiten in de grond te zetten als het wat warmer is.

Zoek je nog een verhuisservice die jou kan bijstaan tijdens de verhuizing? Ook is het mogelijk om alles helemaal uit handen te geven aan Top Movers! Met hun jarenlange ervaring kun je je spullen toevertrouwen aan hun bevlogen team.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *