Buurt leren kennen? Word lid van een buurtcommissie!

poster vlog3
Video: DE JUISTE INPAKMATERIALEN! Verhuisvlog #3
28 september 2018
verhuizen met een pasgeboren baby
Verhuizen met een pasgeboren baby?
21 oktober 2018
buurt leren kennen

Als je gaat verhuizen, wil je natuurlijk zo snel mogelijk je nieuwe buurt leren kennen. Een goede manier om snel veel over je buurt te weten te komen en mensen te leren kennen, is door je aan te sluiten bij een buurtcommissie of wijkvereniging!

Je nieuwe buurt leren kennen

Je kunt natuurlijk beginnen met het fysiek leren kennen van je buurt. Loop eens een rondje, fiets door de buurt en maak een praatje met de buurtbewoners. Maar wil je echt weten wat er speelt in jouw nieuwe leefomgeving? Dan kun je nog meer doen dan dat.

De lokale media

Uit de lokale krantjes en online nieuwssites kun je vaak al een goed beeld krijgen van wat er zoal speelt bij jou in de buurt. De lokale onderwerpen die de mensen aan het hart gaan of waar ze zich juist aan ergeren, komen vaak naar voren in de lokale media. Zo ben je snel op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van de wijk.

Buurtcommissie of wijkvereniging

Wil je nog verder inburgeren en je buurt leren kennen? Dan kun je je aansluiten bij de plaatselijke buurtcommissie of wijkvereniging, als deze bestaat in jouw nieuwe buurt. Het is een makkelijke manier om mensen te leren kennen en jezelf te betrekken bij de buurt.

De meeste buurtcommissies en wijkverenigingen bestaan uit actieve en betrokken buurtbewoners, die er samen voor zorgen dat het in de buurt leefbaar, gezellig en prettig wonen is. Ze maken zich hard voor onderwerpen waar ze in het dagelijks leven mee te maken krijgen en zetten zich bijvoorbeeld in om samen buurtfeesten te organiseren.

Buurtinitiatief

Naast het lid worden van een vereniging, kun je nog meer doen voor je buurt! Ligt er bijvoorbeeld een braakliggend stukje grond in jouw nieuwe buurt? Dan kunnen jullie daar samen een leuke buurttuin maken. Of misschien is er wel behoefte aan een speelveldje voor de kinderen?

De meeste gemeenten staan hier voor open en kunnen je door middel van een wijkregisseur een eind op weg helpen. Het schept een band om samen met jouw buren een buurtinitiatief op te zetten en de buurt leren kennen wordt zo nog leuker. Vaak kun je ook bij lokale fondsen terecht om een bijdrage te krijgen voor de financiering van jullie buurtinitiatief.

Saamhorigheid

Samen voor de buurt, dat is vaak het motto van deze buurtcommissies en wijkverenigingen en je daarbij aansluiten kan je zeker leuke contacten opleveren. Ben je niet zo’n verenigingsmens, maar wil je wel eens kennismaken met deze organisaties? Misschien is er een buurthuis waar je dan gewoon eens een bakkie kan gaan doen.

Wanneer je zelf ondernemer bent, bezoek dan eens een lokale netwerkbijeenkomst. Ook een leuke en laagdrempelige manier om je nieuwe buurt op zakelijk gebied beter te leren kennen!

Tip

Wil je nou liever niet jezelf ergens aan vast leggen? Dan kan je natuurlijk ook altijd een welkomstfeestje organiseren. Een mooie gelegenheid om de hele buurt te leren kennen en je vrienden en familie uit te nodigen. De bekende 2 vliegen in één klap!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *