De beste inbraakalarmen voor ieder huis

opleverdatum
De opleverdatum van je nieuwe huis is uitgesteld, wat nu?
14 december 2018
bedrijfsverhuizing
De handigste tips voor jouw bedrijfsverhuizing!
28 december 2018
inbraakalarmen

Je moet er natuurlijk niet aan denken dat je op een dag thuiskomt en merkt dat er is ingebroken. Naast de materiële schade geeft dit ook een hoop emotioneel leed. Je huis is een plek waar je je veilig hoort te voelen en voorkomen is beter dan genezen. Daarom in deze blog wat tips over de beste inbraakalarmen voor ieder huis!

Inbraakalarmen

In eerste instantie slaan inbrekers een huis met een zichtbaar inbraakalarm liever over. Tenzij er natuurlijk echt zichtbaar veel van waarde te halen valt in een relatief korte tijd. Er zijn verschillende soorten inbraakalarmen op de markt met daarin grote prijsverschillen. Kies voor een passend budget bij jouw situatie, afhankelijk van de buurt waar je woont, het type woning en of je veel kostbare spullen in huis hebt.

Verschillende systemen

De inbraakalarmen variëren in de manier waarop er alarm wordt geslagen. Van een geluidssignaal enkel in huis tot een automatisch doorgeschakeld meldsysteem naar een beveiligingsbedrijf. Van enkel een sirene zal een inbreker best schrikken, maar geeft nog wel de kans om snel te pakken wat er te pakken valt en de benen te nemen. Een stil alarm vergroot wel de pakkans, maar geeft een inbreker ook meer tijd om alles over hoop te halen. Een combinatie van die twee is dus een goede oplossing. Bij veel systemen kun je via een app op je telefoon een melding krijgen als het alarm af gaat.

Camerabeelden

We kennen natuurlijk allemaal wel de beelden van bijvoorbeeld Opsporing verzocht, soms te groezelig om echt iemand te herkennen. Gelukkig gaat de technologie hard en zijn beveiligingscamera’s met een hoge resolutie inmiddels prima betaalbaar. Een camerasysteem als aanvulling op het alarm is dan ook een prima keuze. Kies daarbij voor een camera waarmee je de beelden live op je smartphone kunt zien wanneer het alarm afgaat. Zo ben je bij een melding snel op de hoogte of er in huis echt iets aan de hand is en kun je gelijk de politie bellen.

Geef inbrekers geen kans!

Gelegenheid maakt de dief, dus maak het ze niet te makkelijk. Zo gebeurt het in de zomer regelmatig, wanneer deuren en ramen lekker open kunnen, dat een brutale inbreker binnensluipt terwijl de bewoner gewoon boven is. Dat geldt ook voor open tuin- en schuurdeuren, waar wat te halen valt. Zorg voor goed hang en sluitwerk, liefst met een keurmerk. Dat zorgt ervoor dat een inbreker er langer over doet om binnen te kunnen komen.

Ga je verhuizen naar een nieuwe omgeving? Bekijk eens de inbraakcijfers van de politie over je nieuwe buurt. Maak vervolgens een keuze uit de soorten alarmsystemen en beveiligingscamera’s en zorg voor degelijke sloten. Zo kun je met een rustig gevoel lekker veilig genieten van je woning!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *