De beste kinderboeken over verhuizen

interieurtrends
Interieurtrends voor jouw nieuwe woning
30 september 2020
keuken verhuizen
Wil jij ook je keuken verhuizen?
14 oktober 2020
De beste kinderboeken over verhuizen

We schreven onlangs over de beste tips voor verhuizen met kinderen. Verhuizen is namelijk al uitdagend voor volwassenen maar voor kinderen is het helemaal ingrijpend. Van de ene op de andere dag wonen ze in een ander huis, met andere buren en misschien zelfs wel een andere school. Het is belangrijk om daar aandachtig mee om te gaan. Een van de tips uit deze blog was om samen een boekje te lezen over verhuizen. Door je te verplaatsen in een fictief verhaal kunnen kinderen soms makkelijker met de werkelijkheid omgaan. “Bij het kind in het boek kwam het ook goed, dus bij mij komt het ook goed”, op die manier. In deze blog vertellen we je over de leukste kinderboeken over verhuizen. 

Mees Kees gaat verhuizen – Mirjam Oldenhave

Dit boek is voor iets grotere kinderen, vanaf ongeveer 10 jaar. Het boek is een onderdeel van de populaire Mees Kees-boekenreeks. In deze boeken vertelt de schrijfster over alle avonturen die klas 6b samen met hun meester ‘Mees Kees’ beleven. In dit boek gaat Mees Kees verhuizen, zijn moeder vindt het namelijk tijd dat hij op zichzelf gaat wonen. Met hulp van de kinderen uit zijn klas wordt het natuurlijk een groot succes. Pas op met het voorlezen van dit boek aan jonge kinderen, er worden namelijk 5 december-geheimen verklapt.

Koen Kampioen: snel naar de top – Fred Diks

De boeken van Koen Kampioen zijn al jaren populair onder kinderen die zelf leren lezen. Het gaat over Koen en zijn avonturen bij voetbalclub FC Top. Dit boek is speciaal voor kinderen vanaf 7 jaar. In het boek gaat Aukje verhuizen en moet zij misschien weg bij FC Top. Hoe moet het dan met het team? Gelukkig verhuist ze niet naar de andere kant van het land. Dit boekje is leuk voor kinderen die zelf gaan verhuizen, of van wie een vriendje of vriendinnetje gaat verhuizen.

Het huis van Fien en Milo – Pauline Oud

Ben je op zoek naar kinderboeken voor jonge kinderen? Dan is ‘Het huis van Fien en Milo’ misschien wel iets voor jou. Dit boekje is geschikt voor peuters vanaf 24 maanden. In dit boekje gaan Fien en Milo verhuizen en moeten ze al hun spulletjes inpakken. Het resultaat is een vrolijk boek over verhuizen en waar spullen in huis horen.

Bobbi gaat verhuizen – Ingeborg Bijlsma

Tot slot een boek dat vanaf de peuterleeftijd kan worden voorgelezen. In ‘Bobbi gaat verhuizen’ wordt op een speelse manier verteld over verhuizen. Bobbi krijgt een mooie nieuwe kamer met nieuwe meubels. Bij het nieuwe huis is een speeltuin waar hij nieuwe vriendjes leert kennen. Een mooi boek om het idee van verhuizen te introduceren bij jonge kinderen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *