De Brexit en de grote bedrijfsverhuizingen!

Studentenhuis
Wauw! Dit is een bijzonder studentenhuis
27 maart 2019
verhuizen naar het buitenland
Ik vertrek!
10 april 2019
bedrijfsverhuizing

Blijven of verhuizen?

Een op de vijf Britse ondernemers gaat gedeeltelijk verhuizen naar het buitenland vanwege de onzekerheid rondom de Brexit. Dat is behoorlijk veel! Maar wat komt er dan allemaal kijken bij een bedrijfsverhuizing? En wat betekent dit voor je personeel? Het kan een leuke verandering zijn, maar heeft wel ongelofelijk veel impact. Als er een bedrijfsverhuizing aankomt, dan is het beter als je collega’s vrij zijn. Natuurlijk kan het juist bij een klein bedrijf fijn zijn om iedereen erbij te hebben, zodat ze kunnen helpen met de verhuizing zelf. Maar zodra het om een groter bedrijf gaat, dan is het beter om dit over te laten aan de verhuizers die je inhuurt. Waarom dit zo is? Wij geven een aantal redenen.

Personeel loopt in de weg

Als je met een grote hoeveelheid mensen denkt te gaan verhuizen, dan is de kans groot dat je elkaar in de weg loopt. Iedereen is bezig om zijn of haar eigen dingen te verhuizen en daardoor kan er nogal chaos ontstaan. Iedereen heeft een eigen strategie en manier van werken. Dus met hoe meer mensen je bent, hoe chaotischer de situatie kan worden.

Techniek laat het afweten

Het kan zomaar eens zijn dat er net na de bedrijfsverhuizing iets mis gaat met de techniek. Bijvoorbeeld dat het internet (nog) niet werkt. Of dat er onvoldoende kabels zijn om de laptops en computers op te starten. Dan is het helemaal niet handig als je met z’n allen op de nieuwe werkplek staat. Zorg eerst dat alles werkt en laat dan alle medewerkers terugkomen om aan de slag te gaan.

Geen podium voor klaagzang

Mensen kunnen slecht tegen verandering. Zodra je een bedrijfsverhuizing plant, dan zal het best zijn dat mensen gaan klagen. Ze willen geen verandering, ze zijn bang dat het geen fijne werkplek is. En misschien moeten ze zelfs wel verder reizen dan ze gewend zijn. Het idee van de verhuizing vergt al de nodige energie! Zodra je weet dat het personeel hier gevoelig voor is, zorg er dan voor dat ze verder niet zoveel bij de verhuizing betrokken zijn. Niet dat je alle signalen moet negeren, maar verwacht niet dat ze staan te springen om te helpen. Het is beter als je alles klaar hebt staan en dat ze dan rustig kunnen wennen en hun werkweek kunnen starten.

Betrekking bij het proces

Het is dus beter om collega’s niet op de verhuisdag zelf te hebben. Dat neemt niet weg dat je ze natuurlijk wel moet betrekken in het verhuisproces! Zorg dat je op tijd aangeeft dat jullie met het bedrijf gaan verhuizen. Zorg ervoor dat iedereen rustig de tijd heeft om zijn of haar spullen in een doos te doen. Zorg dat alles gelabeld of gestickerd is. En geef vooral aan dat het personeel terecht kan met vragen of opmerkingen over de verhuizing. Zorg dat ze betrokken blijven in het proces.

Als je een bedrijfsverhuizing wilt plannen, dan is het zaak om een professioneel bedrijf in te huren hiervoor. Het team van Topmovers staat voor je klaar! Topmovers heeft al jarenlang ervaring met bedrijfsverhuizingen en zorgt dat alles op rolletjes verloopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *