De eerste dag in je nieuwe huis

verhuisstress bij dieren
Video: VERHUISSTRESS BIJ HUISDIEREN?! | Verhuisvlog #2
22 mei 2018
samenwonen
Van twee naar een; wij gaan samenwonen!
7 juni 2018
de eerste dag in je nieuwe huis

De verhuizing is achter de rug, de hulptroepen zijn allemaal de deur weer uit en daar zit je dan… De eerste dag in je nieuwe huis!

Eerste dag in je nieuwe huis

Gelukkig was dit niet de eerste keer dat ik ben verhuisd en wist ik van tevoren al een beetje wat ik kon verwachten. Je bent gewend om thuis altijd alles voor handen te hebben en we zijn in Nederland dan ook van alle gemakken voorzien; elektriciteit, apparaten om het leven makkelijker te maken, wat afleiding op z’n tijd, sanitaire voorzieningen en ga zo maar door.

Maar, je moet je van te voren even goed beseffen in welke situatie je terecht komt als je straks de eerste dag in je nieuwe huis bent. Hoe kom je de eerste dagen zo comfortabel mogelijk door? Het zijn om te beginnen van die simpele dingen, die je eigenlijk niet kan missen. Denk bijvoorbeeld aan wc-papier, genoeg eten en drinken en natuurlijk bestek en bordjes. Het is niet handig als je hoognodig naar de wc moet en je eerst door je verhuisdozen moet gaan spitten om het wc-papier terug te vinden.

Maak een overlevingspakket

In mijn geval duurde het door omstandigheden nog een aantal dagen voor de netbeheer de stroom aan zou komen sluiten. Voor mij niet zo’n probleem, omdat ik hiervan van te voren op de hoogte was en dus mijn eigen overlevingspakket heb samengesteld. Ook als je al wel stroom hebt, vraag jezelf dan even af of er überhaupt wel overal verlichting hangt. Zo niet? Dan is een zaklamp zeker geen overbodige luxe!

Ik ga vaak kamperen en met mijn kampeeruitrusting kwam ik dan ook al een heel eind om mijn overlevingspakket samen te stellen. De eerste dag in je nieuwe huis moet ook een beetje aangenaam zijn natuurlijk, dus naast de nodige basisbehoefte, besloot ik ook een radio op batterijen in te pakken en een lekker kaasplankje en een flesje wijn (vergeet de kurkentrekker niet!) om de tijd te doden.

Praktische zaken

Omdat we zo gewend zijn aan alle luxe, vergeet je soms hele praktische zaken. Bijvoorbeeld de koelkast. Na de verhuizing moet je die nog minimaal 24 uur stil laten staan, alvorens je die weer aan zet. In dat geval kan een koelbox of een campingkoelkast uitkomst bieden.

Ook de bedden zijn misschien nog niet gemonteerd op moment dat je na een volle dag verhuizen doodmoe bent. In dat geval is een simpel luchtbed ook zeker geen overbodige luxe. Bij het luchtbed hoort natuurlijk ook een voetpomp, anders duurt het alsnog heel lang voor je lekker onder de dekens kan kruipen (vergeet dus ook je dekens niet in je overlevingspakket!).

Overlevingsstrategie

Een van de beste overlevingsstrategieën is om zo snel mogelijk vrienden te maken met je nieuwe buren! Mocht je dan toch iets vergeten zijn of doet je water het nog niet? Dan mag je vast wel wat van ze lenen. Ga je samenwonen? Ook dan hebben wij een aantal hele handige tips om samen er sterk doorheen te komen;-)

Succes met de eerste dag in je nieuwe huis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *