De meest bijzondere huizen van Nederland

Een bouwval kopen voor een prikkie
Een bouwval kopen voor een prikkie
13 juli 2020
na je verhuizing
Vergeet deze vijf dingen niet na je verhuizing
29 juli 2020
De meest bijzondere huizen van Nederland

Is het ook jouw grootste hobby om op Funda te zoeken naar bijzondere huizen? Ook als je niet concreet op zoek bent naar een nieuwe woning is het leuk om deze huizen te bekijken. Plekken waar je normaal gesproken niet komt, kun je op deze manier toch van binnen bekijken. In deze blog laten we je een aantal pareltjes zien én vertellen we je waar je deze bijzondere huizen kunt vinden. 

Funda’s finest

Funda’s finest is een Instagram account in de categorie ‘bijzonder, maar niet op een goede manier’. Hier worden dagelijks huizen gedeeld waarvan je begrijpt dat ze nog niet verkocht zijn. Denk bijvoorbeeld aan een zonnebank die op een klein zoldertje van 2 vierkante meter staat dat alleen met een ladder bereikt kan worden. Of een huis dat volledig met hout bekleed is, inclusief bad… Sommige huizen zijn zó smaakgevoelig, dat het je niet verbaast dat ze nog geen nieuwe eigenaar hebben gevonden. Andere huizen zijn gewoon een complete bouwval. Wat ze gemeen hebben is dat ze zeker de moeite waard zijn om te bekijken.

Bijzondere huizen, op een goede manier

Naast de ‘bijzondere’ huizen van Funda’s finest zijn er natuurlijk ook veel mooie bijzondere huizen te vinden op Funda. Je kunt zelf door de website zoeken, maar het eigen Instagram account van Funda is ook de moeite waard om te volgen. Hier worden regelmatig bijzondere huizen gedeeld. Super leuk om even binnen te gluren.

Wonen in een molen

Wat dacht je bijvoorbeeld van deze bijzondere woning? Deze goed onderhouden molen is nog steeds werkend. Naast graanmolen is dit unieke pand ook een super ruime woning van bijna 300 vierkante meter. Heb je toevallig 1,25 miljoen tot je beschikking? Dan is dit een niet te missen Funda-pareltje. 

Kerkwoning

Heb je ooit een huis als deze gezien? Helaas is dit huis al verkocht, maar zeker de moeite waard om eens te bekijken op Funda. Tot tien jaar geleden werden in deze woning nog kerkdiensten gegeven, nu is het een woonhuis. Veel van de originele elementen zijn bewaard gebleven. Zo is het orgel bijvoorbeeld nog prominent aanwezig in de woonkamer. De plek van de preekstoel is in gebruik genomen als barretje. 

Wellness-woning

In dit bijzondere pand in Putten waan je je in een luxe wellnesscentrum. Het huis beschikt over een begane grond en een souterrain, maar heeft desondanks een woonoppervlak van meer dan 300 vierkante meter. In de parkachtige tuin vind je een eigen zwembad en een sauna die uitkijkt over de tuin. Met een huis als dit hoef je nooit meer op vakantie!

Heeft een van deze huizen je hart gestolen? Topmovers helpt je graag bij de verhuizing! We kijken er nu al naar uit om jouw Funda droomhuis te mogen zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *