De meest voorkomende gevoelens tijdens een verhuizing

stappenplan
Zakelijk verhuizen complex? Met deze tien stappen wordt het een eitje.
29 januari 2020
fouten
Dit zijn de meest gemaakte fouten bij een bedrijfsverhuizing
12 februari 2020
gevoelens

Verhuizen is niet alleen maar een zakelijke handeling; spullen van de ene woning naar de andere. Er komen vaak veel gevoelens kijken bij dit proces. Van blijdschap tot irritatie: alles komt voorbij. Niet voor niets staat verhuizen in de top 10 meest stressvolle gebeurtenissen. Naast je werk, gezin en sociale leven moet je al je bezittingen in korte tijd inpakken en naar een andere plek brengen. Niet gek dat dit bij veel mensen stress oplevert. En mensen die gestrest raken, worden hier op verschillende manieren emotioneel over. In deze blog delen we de meest voorkomende gevoelens tijdens een verhuizing.

via GIPHY

Teleurstelling

Hoe goed je jouw verhuizing ook plant, het verloopt nooit helemaal zoals jij het had bedacht. Aannemers halen hun deadline niet, de verf op de muur is tóch een tikkie donkerder dan de bedoeling was en oma’s antieken vaas glipt tijdens het inpakken uit je handen… Het gebeurt overal. Teleurstelling en frustratie komen daarom veel voor. Onze tip: plan je verhuizing niet te strak. Het is een fijn gevoel als er ruimte is.

 

Heimwee gevoelens

Ondanks dat je waarschijnlijk super blij bent met je nieuwe woning, kun je soms het gevoel van heimwee ervaren. Dat is heel normaal. Je laat een plek achter waar je je een tijd lang thuis hebt gevoeld. Het duurt even voordat je dat gevoel weer op een nieuwe plek krijgt. Geef jezelf daarom de tijd om te aarden in je nieuwe huis. Wanneer je je eigen spullen in de nieuwe woning zet en de ruimtes gezellig aankleedt ga je je ook in deze nieuwe woning al snel weer thuis voelen. Als je verhuist naar een plaats waar je het nog niet goed kent, kun je ook heimwee krijgen naar je vrienden en werk in je oude woonplaats. Je kunt deze mensen natuurlijk opzoeken, maar het is niet meer zoals voorheen. Probeer in je nieuwe woonplaats leuke nieuwe contacten op te doen. Overal wonen leuke mensen, je hoeft ze alleen maar te vinden. 

via GIPHY

Blijdschap

Hopelijk is er naast deze minder leuke emoties ook ruimte voor blijdschap en geluk. Verhuizen is meestal namelijk ook gewoon leuk. Je krijgt een mooi nieuw huis dat je weer helemaal naar je eigen smaak kunt inrichten. Je ontmoet nieuwe mensen, leert een nieuwe plek kennen en gaat simpelweg een nieuw avontuur tegemoet. Probeer van je verhuizing dan ook een feestje te maken! Wil jij je verhuizing naar jouw nieuwe avontuur plannen? Neem dan contact met ons op om je verhuizing te plannen.

1 Comment

  1. Axl schreef:

    Net 3 familieverhuizingen achter de rug en kan je vertellen dat dit artikel klopt als een bus ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *