De opleverdatum van je nieuwe huis is uitgesteld, wat nu?

kantoor aan huis verhuizen
Kantoor aan huis verhuizen? Zo hou jij je hoofd kalm
5 december 2018
inbraakalarmen
De beste inbraakalarmen voor ieder huis
19 december 2018
opleverdatum

Met een ruime marge van wel twee maanden, hebben Sjaak en Annelies hun huurwoning opgezegd. De nieuwe bewoners zijn inmiddels al wezen kijken. In maart staat de oplevering van hun nieuwe huis gepland. De extra huur nemen ze maar voor lief. Er kan best nog wel eens wat tegenzitten, waarschuwden diverse vrienden en ook fijn als hun prachtige keuken straks vast is geplaatst. Een verstandig besluit, maar uiteindelijk werd de opleverdatum van hun nieuwe stek uitgesteld naar de eerste week van juli.

Opleverdatum uitgesteld

Hebben Sjaak en Annelies nu recht op compensatie? Vast wel, denk je in eerste instantie, maar in de praktijk loopt het vaak heel anders. Ter overbrugging heeft het stel tijdelijk een vakantiewoning van vrienden gehuurd en de inboedel werd veilig en verzekerd opgeslagen bij het verhuisbedrijf. De kosten hiervoor hebben ze uiteindelijk toch uit eigen zak moeten betalen. De aannemer beriep zich op overmacht. Zijn werk zat erop. Het uitstel werd veroorzaak vanwege een latere levering van de elektriciteit. ‘Krapte op de arbeidsmarkt, mevrouw.’ kreeg Annelies te horen.

Verhuizen vanuit huur- of koopwoning

Zeg een huurwoning niet te vroeg op. Wacht echt tot het allerlaatste moment, zoals aangegeven door de verhuurder. Bij een koopwoning ligt het vaak een stuk ingewikkelder. De nieuwe bewoners zijn vaak ook weer afhankelijk van de verkoop van hun eigen woning. Neem de datum van de overdracht van de oude woning zo ruim mogelijk. Lukt dit niet, stel je dan tijdig op de hoogte van de mogelijkheden voor en plan B. ‘Wat gaan we doen als we niet op tijd ons nieuwe huis in kunnen?’

Plan B

Samen een tijdje een of meerdere maanden ergens onderdak vinden, is met een ruime beurs geen enkel probleem. Voor veel mensen is die ruime beurs er echter helemaal niet. Op een hap uit het beschikbare budget voor zaken als inrichting en tuinaanleg zit niemand echt te wachten. Goed zoeken en vooral rondvragen wil nogal eens helpen. Tijdelijk op iemands huis en/of huisdieren passen is misschien ook een mogelijkheid. Bel ook over de prijzen op websites. In het naseizoen kan een vakantiewoning voor een wat langere periode vaak best wel wat goedkoper dan staat aangegeven.

Opslag inboedel

Gelukkig zijn er heel veel mogelijkheden om tijdelijk ergens je spullen op te slaan. Doe dit vooral ergens waar alles veilig en droog staat en controleer ook of alles goed verzekerd is. De kosten hiervoor vallen in de regel best mee. Huur je tussentijds een andere woning, waar echt al je bezittingen in passen, dan ben je uiteindelijk vaak veel duurder uit. De combinatie tijdelijke opslag en verhuisbedrijf is in veel gevallen het meest ideaal. Gewoon even informeren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *