De vijf stappen voor een verhuizing

bedrijfsverhuizing
Alle ins en outs van een bedrijfsverhuizing
29 april 2020
kleine verhuizing
Kleine verhuizing of grote verhuizing: de verschillen en overeenkomsten
13 mei 2020
verhuizing

Top Movers helpt je bij de meest ontspannen verhuizing mogelijk. Er bestaan een aantal stappen die gezet moeten worden voordat deze verhuizing plaats kan vinden. In deze blog gaan we het hebben over deze belangrijke stappen. 

1. Een nieuwe woning

Het ligt natuurlijk voor de hand, maar zonder nieuwe woning kan er geen verhuizing plaats vinden. Als je een nieuwe huurwoning hebt gevonden kan er meestal snel een verhuizing gepland worden. Bij een koopwoning is er vaak meer tijd tussen het vinden van het huis en het tekenen van de koopakte. Met het vinden van een nieuw huis komt ook het opzeggen of verkopen van je oude huis. Het is fijn als er wat overlap is tussen de overdracht van je oude huis en je nieuwe huis.

2. Plan je verhuizing

Het is fijn om op tijd te beginnen met het plannen van je verhuizing. Bepaal op welke dag je wilt gaan verhuizen en plan van daaruit stap voor stap terug. Neem op tijd contact met ons op om er zeker van te zijn dat wij beschikbaar zijn op de dag van je verhuizing. Het is fijn om rondom je verhuizing wat extra vrije dagen op te nemen. Begin met het opruimen van je huis. Door nu alvast wat spullen uit te zoeken maak je het inpakken van de verhuisdozen een stuk gemakkelijker.  

3. Geef je verhuizing door

Zorg ervoor dat je jouw verhuizing op tijd doorgeeft. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Leverancier van gas, water en licht, televisie en internet;
  • Werkgever;
  • Hulp in de huishouding;
  • Bank en verzekeringen.

4. Vul je interieur aan

Hopelijk kunnen de meubels die je in je huidige woning hebt staan ook in je nieuwe woning een plekje krijgen. Toch zullen niet alle meubels mooi tot hun recht komen in je nieuwe huis. Het kan fijn zijn om al voor je verhuizing te oriënteren voor nieuwe meubels. Zorg er wel voor dat je precies de afmetingen van je nieuwe huis kent, zodat je meubels zeker passen.

5. Begin op tijd met inpakken

Als je op tijd begint met inpakken scheelt dit een hoop stress op het laatste moment. Zorg er daarom voor dat je ruim voor je verhuizing verhuisdozen koopt of huurt. Begin bij het inpakken met spullen die je niet zoveel gebruikt. Een andere tip is om je koffer in te pakken voor de laatste dagen voor je verhuizing. Pak deze koffer in alsof je op vakantie zou gaan: met de hoogst nodige spullen om een week door te komen. Zo hoef je niet vanuit verhuisdozen te leven. 

Ben je klaar om je verhuizing te plannen? Neem dan contact op voor het maken van een offerte en het vastleggen van jouw verhuisdatum. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *