Dit is waarom je wilt verhuizen naar een dorp

zakelijke verhuizing
Zakelijke verhuizing, welke stappen zijn handig?
3 februari 2021
Verhuizen met een klein budget
Verhuizen met een klein budget, dat doe je zo
17 februari 2021
Verhuizen naar een dorp

Verhuizen naar een dorp

Als je gaat verhuizen naar een dorp, dan kan dat best even wennen zijn. Je komt dan uit een stad, waar je waarschijnlijk veel meer rumoer om je heen hebt gehad. Dit heb je al helemaal als je uit grote steden vertrekt, zoals Utrecht, Amsterdam of Haarlem! Toch zie je steeds vaker dat mensen op een gegeven moment voor een dorp kiezen en de randstad verlaten. En dit zijn de redenen waarom je dat zelf ook zou willen!

Verhuizen naar een dorp: geniet van de rust

Er is meer rust. Daar kun je niet omheen. Het verkeer raast niet langs je huis en je wordt niet direct overprikkeld als je de voordeur achter je dicht trekt. In een dorp is het vaak een stuk rustiger dan in de stad. Er wonen minder mensen, maar daarnaast is de mentaliteit vaak ook anders. Mensen hebben hier een minder gehaast leven dan in de stad.

Meer ruimte om je heen

Er zal vast meer ruimte om je heen zijn. Natuurgebieden zijn om de hoek of misschien lopen ze wel gewoon langs je achtertuin. Alles is ruimtelijker opgezet en je kunt huizen krijgen met meer land als je gaat verhuizen naar een dorp.

Meer ruimte in huis?

Een andere reden om te verhuizen, is waarschijnlijk omdat je groter wilt gaan wonen. De stad kan een enorm leuke en inspirerende plek zijn, maar je zit ook vaak gebonden aan een wat kleiner appartement. In een dorp vind je al snel meer voor je geld en vaak is dit in de vorm van een huis. Met verdiepingen. Wat je je misschien niet eens kon voorstellen in de grote stad…

Meer sociaal contact

In een dorp heb je over het algemeen meer sociaal contact. In de stad wonen dan wel meer mensen, maar het contact is daar vaak vluchtig of bestaat gewoon niet. Je kent je buren misschien niet goed, je zegt mensen geen gedag op straat. Vaak is dit in een dorp toch anders. Je maakt eens een praatje met de buren en er is een groter saamhorigheidsgevoel.

En ben jij toe aan de stap om van de stad te verhuizen naar een dorp? Als je echt toe bent aan de bovenstaande dingen, dan is het misschien tijd om hiernaar te gaan kijken. Om je zo min mogelijk stress te geven is het daarnaast handig om dan een goed verhuisteam paraat te hebben. Neem contact op met Topmovers om te zien wat ze voor je kunnen betekenen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *