Dit zijn de meest gemaakte fouten bij een bedrijfsverhuizing

gevoelens
De meest voorkomende gevoelens tijdens een verhuizing
5 februari 2020
studio
Studio inrichten? Denk hieraan bij je verhuizing
19 februari 2020
fouten

Met alle verhuizingen die wij begeleiden maken wij veel verhuisblunders mee. Zelfs een grootschalige bedrijfsverhuizing verloopt lang niet altijd soepel. Zorg jij ervoor dat je deze veelgemaakte fouten niet maakt tijdens jouw verhuizing?

productiviteitsverlies

Productiviteitsverlies

Ondernemers moeten verstandig omgaan met hun geld. Het is daarom begrijpelijk dat je bij een verhuizing zoveel mogelijk zelf probeert te doen. Maak bij het plannen van een verhuizing alleen wel een eerlijke berekening. Sommige bedrijven willen graag alles zelf doen, maar zijn hier veel meer tijd aan kwijt dan een professioneel verhuisbedrijf. Je personeel moet ook betaald worden, dus de kans is groot dat je hier onderaan de streep meer geld aan kwijt bent. 

doorgeven

Verhuizing vergeten door te geven

Er zijn veel verschillende instanties die je adresgegevens gebruiken. Begin met het doorgeven van je verhuizing bij de nieuwe gemeente en bij de Kamer van Koophandel. Het is verplicht om hier tijdig je adresgegevens aan door te geven. Denk ook aan je internetprovider, energieleverancier, verzekeringen, de bank en andere leveranciers. Je kunt gebruik maken van de postdoorstuurservice van PostNL om in de maanden na je verhuizing geen belangrijke post te hoeven missen.

buren

Buren niet informeren

Informeer je huidige en nieuwe buren tijdig over je geplande verhuizing. Zij hoeven dan geen last te hebben van een verhuiswagen voor de deur of andere onverhoopte overlast. Het geeft je tevens gelegenheid om kennis te maken met je nieuwe buren. Een goede buur is immers beter dan een verre vriend!

opleveren

Het oude pand niet juist opleveren

Er is vaak veel aandacht voor het inpakken en uitpakken, maar minder aandacht voor hoe je het oude pand achterlaat. We maken vaak mee dat hier pas op de dag van verhuizing aan gedacht wordt. Lampen worden vergeten mee te nemen, het oude pand wordt niet schoon opgeleverd of dit alles moet op het laatste moment nog gebeuren. Zorg er daarom voor dat er tijdens de verhuizing ten minste een iemand verantwoordelijk is voor het opleveren van het pand. Nadat de verhuisploeg vertrokken is naar het nieuwe pand zorgt deze persoon ervoor dat laatste lampen worden verwijderd, gaten worden dichtgestopt en het pand schoon wordt achtergelaten. Indien gewenst kan Top Movers je helpen met onze opleverdienst. Wij nemen deze laatste werkzaamheden in het oude pand dan voor onze rekening, zodat jouw bedrijf aan de slag kan in het nieuwe pand.

afval

Enorm veel afval

De hoeveelheid afval die tijdens een verhuizing ontstaat kan enorm zijn. Je normale restcontainer is dan niet altijd toereikend. Zorg er daarom voor dat je jouw afval tijdens een verhuizing goed scheidt. Een andere tip is om te zorgen voor een eventuele extra restcontainer voor het laatste afval. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *