Zo begin jij aan je droomproject in het buitenland

bedrijfsverhuizing
Bedrijfsverhuizing: deze typetjes kunnen niet missen in je verhuisploeg
24 juni 2020
Vijf vragen die je vooraf aan je verhuizer moet stellen
Vijf vragen die je vooraf aan je verhuizer moet stellen
8 juli 2020
droomproject

Heb jij net als Rudolf en René van ‘Ik Vertrek’ de droom om te verhuizen naar het buitenland? Je bent niet de enige! Veel mensen hebben in hun achterhoofd een droomproject dat zij ooit, op een dag, willen uitvoeren. In deze blog delen we een aantal tips voor verhuizen naar het buitenland om je droom waar te maken. Wat is jouw droomproject?

Tip 1: Het land

Denk goed na over het land waar je wilt gaan wonen. Ken je het land al goed? Spreek je bijvoorbeeld ook de taal? Dit zijn belangrijke voorwaarden om je uiteindelijk thuis te voelen in een land. Het is dan ook belangrijk om je nieuwe thuisland goed te kennen voordat je jouw verhuizing begint te plannen. 

Tip 2: Je werk

Tenzij je al met pensioen bent of de loterij hebt gewonnen, is het waarschijnlijk belangrijk om in het nieuwe land aan het werk te kunnen. Je kunt natuurlijk, net als Rudolf en René, een Bed & Breakfast beginnen. Maar misschien liggen jouw talenten ergens anders. Voor een baan bij een internationaal bedrijf kun je vaak in Nederland al solliciteren. Wil je de sprong wagen en ter plekke werk zoeken? Zorg dan voor een goede financiële buffer, zodat je even vooruit kunt zonder werk.

Tip 3: Voorbereiding

Verdiep je goed in de wet- en regelgeving voordat je besluit te emigreren. Is jouw droomproject in het buitenland haalbaar? Het zou ontzettend vervelend zijn als je jouw avontuur vanwege formaliteiten moet beëindigen. Een goede voorbereiding helpt je om goed beslagen ten ijs te komen in je nieuwe thuisland. Er is online ontzettend veel informatie te vinden over emigreren naar verschillende landen. Voor inspiratie en informatie kun je ook de emigratiebeurs bezoeken. 

Tip 4: De verhuizing

Verhuizen naar het buitenland is een behoorlijke operatie. Je rijdt immers niet zomaar nog eens op en neer als je iets bent vergeten. Top Movers heeft ervaring met internationale verhuizingen. Als je eenmaal je nieuwe droomproject hebt gevonden helpen we je heel graag bij het plannen van je verhuizing. Transport over de weg, per spoor, over zee of door de lucht: het is allemaal mogelijk. We maken voorafgaand aan de verhuizing een inventarisatie van alle spullen die verhuisd moeten worden. Tijdens de verhuizing worden de goederen op een hoogwaardige manier verpakt, zodat ze de reis heelhuids overleven. Voor kwetsbare of kostbare spullen kunnen we zelfs verhuiskisten op maat laten maken. Emigreren is al spannend genoeg, daarom nemen wij alles rondom de verhuizing graag van je over. Daar heb je geen omkijken meer naar.

Ben je door het lezen enthousiast geworden over een droomproject in het buitenland? Wij helpen je graag bij jouw internationale verhuizing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *