Duurzaam verhuizen: hoe doe je dat?

De kortste verhuizing allertijden
De kortste verhuizing allertijden
18 november 2020
De verhuizing naar een zorgcentrum
De verhuizing naar een zorgcentrum
2 december 2020
Duurzaam verhuizen

Denk jij veel na over de toekomst? En dan niet alleen over je aankomende verhuizing, maar de toekomst van de wereld? Dan ben je vast ook bezig met duurzaamheid. Steeds meer mensen zijn bezig met een groene wereld. Ook in de verhuisbranche begint dit steeds meer door te werken. Maar hoe zorg je nu eigenlijk voor duurzaam verhuizen? In deze blog vertellen we je er meer over.

Vervoer en transport

De toekomst van auto’s én verhuiswagens is elektrisch, dit is een belangrijke mogelijkheid voor duurzaam verhuizen. Op dit moment zijn er nog maar weinig verhuisbedrijven met elektrische vrachtwagens in hun wagenpark. Gelukkig ontwikkelt de techniek snel, waardoor je steeds langere afstanden met een elektrische vrachtwagen kunt rijden. Het voordeel van elektrische auto’s is dat ze minder uitstoten en dat ze minder geluidsoverlast veroorzaken. Helaas zijn de elektrische verhuiswagens nog niet zo ver ontwikkeld dat we zonder de traditionele wagens kunnen, maar hopelijk is dit in de nabije toekomst wel het geval.

Verhuisartikelen

Bij een verhuizing worden soms veel single use verpakkingsmaterialen gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan verhuisdozen die na gebruik worden weggegooid, maar ook aan inpakpapier of bubbeltjesplastic. Je kunt het gebruik van deze materialen flink verminderen als je gebruik maakt van wat er al in je huis aanwezig is. Waarom zou je glazen inpakken in plastic als je er ook theedoeken en vaatdoeken voor kunt gebruiken? Je kunt koffers goed gebruiken om boeken of andere zware spullen in te vervoeren. En wil je in je nieuwe woning gebruik maken van opbergboxen? Koop deze dan vast voor de verhuizing, die kun je inzetten in plaats van verhuisdozen. Voor alles wat niet in een koffer of opbergbox past kun je verhuisdozen huren. Deze worden voor meerdere verhuizingen gebruikt, waardoor ze een langer leven hebben dan goedkope dozen van slechte kwaliteit. 

Geef je spullen een tweede leven

Tenslotte is een verhuizing vaak een moment waarop mensen grote opruiming houden. Spullen die zij niet meer gebruiken worden weggegooid. Het is natuurlijk zonde om spullen die nog goed zijn weg te gooien. Zet ze in plaats daarvan op Marktplaats om er nog iets aan te verdienen, of geef ze weg aan bijvoorbeeld de lokale kringloopwinkel. Op deze manier geef je jouw spullen een tweede leven. Is iets echt niet meer bruikbaar? Zorg er dan voor dat je het op de juiste manier wegdoet. Bij de milieustraat bij jou in de buurt kunnen ze je hier meer over vertellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *