Een bouwval kopen voor een prikkie

Vijf vragen die je vooraf aan je verhuizer moet stellen
Vijf vragen die je vooraf aan je verhuizer moet stellen
8 juli 2020
De meest bijzondere huizen van Nederland
De meest bijzondere huizen van Nederland
22 juli 2020
Een bouwval kopen voor een prikkie

Net als in veel afgelegen Europese dorpjes begon in het Italiaanse dorpje Ollolai leegstand te ontstaan. Wanneer een huis leeg kwam te staan, werd dit huis niet meer bewoond. De luiken gingen dicht en na verloop van tijd begon het verval. Hierdoor werd het dorpje steeds minder aantrekkelijk om in te wonen, wat het effect van leegstand verder versterkte. Daarom bedacht de burgemeester een plan: de bouwvallen die al jaren leegstonden konden door geïnteresseerden voor één euro gekocht worden. Ook het Nederlandse stel Marije en Ovan kochten een huis in dit dorpje, in het RTL programma ‘Het Italiaanse dorp: Ollolai’. Dit sprak enorm tot de verbeelding van veel kijkers, het dorpje wordt inmiddels door veel Nederlandse mensen bezocht dit hun geluk zoeken op het Italiaanse eiland. Zou jij het avontuur ook aandurven om te verhuizen naar een bouwval?

Bouwval kopen in Nederland

Ook in Nederland is het nog mogelijk om voor een prikkie een huis te kopen. Je krijgt uiteraard waar je voor betaalt; het gaat hier meestal om een bouwval. Het voordeel van een bouwval kopen is dat je geld overhoudt om het huis helemaal naar jouw smaak in te richten. Bij een huis dat al af is betaal je immers voor de badkamer, keuken en andere inrichting, ook als dit niet helemaal jouw smaak is. Een vervallen huis kun je zonder aarzeling helemaal indelen naar de wensen van jouw gezin. De goedkoopste huizen vind je in regio’s die verder van de randstad liggen. Als je gaat voor een huis voor een prikkie, dan kun je het beste in Groningen, Drenthe en Overijssel terecht. Al zijn huizen voor één euro in Nederland meer uitzondering dan regel.

Het geluk zoeken in het buitenland

Wil je net als Ovan en Marije een bouwval kopen in het buitenland? Dat kan op meer plekken in Italië. Ook andere Italiaanse dorpjes hebben het voorbeeld van Ollolai gevolgd om hun dorp te promoten. Voor slechts 1 euro kun je dus direct een huis in Ollolai, Sambuca of Gangi betrekken. Of nou ja, direct… Voor die ene euro koop je een bouwval, die je verplicht voor minimaal €15.000 moet laten verbouwen. Maar, voor €15.001 koop je dan wel een woning op een prachtig idyllisch stukje Italië. 

Heb je de knoop doorgehakt en ga je het avontuur van een bouwval kopen aan? Topmovers helpt je natuurlijk graag bij het verhuizen! We zijn benieuwd waar je jouw geluk gaat zoeken. Of je nu de rust van Groningen of de Italiaanse zon achterna gaat: wij helpen je bij het vervoeren van je spullen. We hebben ervaring met binnenlandse maar ook internationale verhuizingen. Over je inboedel hoef jij je dus in elk geval geen zorgen te maken.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *