Een grootse zakelijke opruiming

staycation
Geen vakantie? Tips voor een productieve staycation
27 mei 2020
voorbereiden
Voorbereiden op je verhuizing? Klaar voor de start, af!
10 juni 2020
opruiming

De zomerperiode komt er weer aan. Voor de meeste bedrijven is dit een rustige periode. Daarnaast hebben veel bedrijven het dit jaar (helaas) extra rustig, door de gevolgen van het coronavirus. Maak gebruik van deze rustige periode en ga aan de slag om een grootse opruiming te houden binnen je bedrijf. In de toekomst, wanneer de drukte weer begint, zul je hier ontzettend blij mee zijn.

Futureproof

Zeg eens eerlijk: hoeveel ordners met papieren staan er nog op jouw kantoor? Teveel? Begin dan dit jaar met papierloos werken. Doordat je geen papieren meer hoeft te archiveren, niet meer hoeft te zoeken naar dat ene contract en niet meer hoeft te controleren of alles up to date is bespaar je veel tijd. Minder papier is ook een minder grote belasting op het milieu. Daarnaast bespaart het ruimte op je kantoor, en dat geeft een opgeruimd gevoel. Papierloos gaan werken kost in eerste instantie wel wat tijd. Zorg ervoor dat je alle documenten uitzoekt en indien nodig scant en opslaat in de cloud. Gebruik hiervoor een goed beveiligd systeem, je wilt immers niet dat anderen ook zo gemakkelijk toegang hebben tot jouw belangrijke documenten. Gooi de overbodige papieren vervolgens niet zomaar bij het oud papier, maar vernietig ze. Je kunt hiervoor zelf aan de slag met een papierversnipperaar, maar je kunt hier ook een bedrijf voor inhuren. 

Tijdelijk meer opslag

Heb je meer spullen dan opbergruimte? Spullen die je niet wekelijks gebruikt kun je soms beter ergens uit het zicht opslaan. Je hebt dan geen last van rondslingerende spullen, maar hoeft ook niets weg te doen. Maak bijvoorbeeld gebruik van onze opslagservice. Wij kunnen je eigendommen (tijdelijk) opslaan. Heb je de spullen in de toekomst nodig? Dan komen we ze bij je op de zaak brengen. En ben je toe aan een grotere bedrijfsruimte, dan helpen we je natuurlijk ook graag verhuizen.

Een nieuwe bestemming

Sommige spullen heb je definitief niet meer nodig. Gaan jouw medewerkers in de toekomst meer thuiswerken? Dan heb je wellicht niet meer zoveel werkplekken nodig. Misschien is een ander bedrijf blij met jouw oude bureaus en bureaustoelen. Je kunt ze verkopen of gratis aanbieden op Marktplaats of Facebook. 

Wat ga jij de komende tijd aanpakken? Heeft jouw magazijn een opruiming nodig? Of ga je eindelijk beginnen aan het digitaliseren van het archief op kantoor? Welke klus je ook kiest, je gaat er later veel profijt van hebben. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *