Een héél bijzondere manier om je huis te verkopen

Zonder checklist kan het dus zo ontzettend misgaan!
1 mei 2019
hitte bij verhuizing
Hoe overleef je hitte bij verhuizing?
15 mei 2019
Een héél bijzondere manier om je huis te verkopen

Huis verkopen

Huis verkopen? Iedereen heeft al het wiel opnieuw uitgevonden lijkt wel, over hoe je het beste en snelst je huis kan verkopen. Mooie foto’s, een aantrekkelijke prijs, open dagen of warme appeltaart in de keuken. Het zijn allemaal trucjes om mensen over te halen het huis te kopen. Vaak is het niet meer dan een psychologisch spel. Immers zoals kopers vaak zeggen: ‘het huis voelde goed’.

Gaat dit te ver?

Nu gaat deze makelaar wel een beetje ver om een huis te verkopen. Makelaar Tim uit Heerhugowaard gaat namelijk zelf op de foto’s staan om een thuis gevoel te geven aan de mensen. Immers is een huis zonder mensen een stuk ongezelliger! En dat ziet er dan zo uit:

En nee, dit is dus geen foute stock photo, maar echt iemand die dit doet. Het geeft wel een andere dimensie aan de foto’s van de huizen die deze makelaar verkoopt. Wat zijn nog andere manieren om je huis te verkopen?

Vraag een juiste prijs

Een juiste prijs vragen voor je huis ligt misschien erg voor de hand. Toch is dit vaak wel iets waardoor een huis langer te koop staat dan gepland. Het is dan niet meer in verhouding.

Opgeruimd staat netjes

Zorg dat je huis spik en span is als er kijkers komen. Het is niet alleen een welkom in je huis, het zou zomaar eens kunnen zijn dat deze mensen verliefd worden op je woning! En dat heb je het liefst. Zorg dat je goed hebt schoongemaakt, zorg dat er geen rommel zichtbaar is en zorg ervoor dat het fris ruikt in huis. Misschien is een appeltaart bakken geen slecht idee! Het kan helpen je huis verkopen.

Wees eerlijk en helder over huis verkopen

Wees altijd eerlijk over eventuele mankementen aan het huis. Zo weten de nieuwe eigenaren waar ze aan toe zijn. Niks zo vervelend als er een rapport komt over het huis en de potentiële kopers haken af omdat ze ervan geschrokken zijn. Wees liever eerlijk en helder. Dat wordt veel meer gewaardeerd dan achteraf iets horen dat niet goed is. Eerlijkheid duurt het langst!

Als je gaat verhuizen doe je er verstandig aan om met een betrouwbare en servicegerichte partij te werken die de verhuizing voor het grootste deel overneemt. Top Movers kan je hier zeker bij helpen. Hun vakkundige team staat klaar om te helpen. Al vele tevreden klanten zijn je voor gegaan!

1 Comment

  1. Natalie schreef:

    Misschien ben ik een uitzondering. Als potentiële koper van een huis vind ik het prettig om in een zo neutraal – en liefst zo leeg – mogelijk huis te komen. Ik probeer me namelijk een voorstelling te maken van mijn eigen spullen in dat huis. Praktisch gezien helpt een opgeruimd en fris ruikend huis al veel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *