Een particuliere verhuizing

hond
Je huisdier en de verhuizing
4 augustus 2017
opslag
Opslag voor je spullen
21 augustus 2017
particuliere

Gemiddeld verhuizen Nederlanders zeven keer in hun leven. Dat is eens in de tien jaar, maar dat beeld is wat vertekend omdat jongeren veel vaker verhuizen. Per jaar wisselen ruim 1,5 miljoen mensen van woning. Dat is nogal wat en van jong tot oud organiseert iedereen een verhuizing weer op zijn eigen manier. Bij een verhuizing is het belangrijk om je adreswijzigingen op tijd door te geven. Daarnaast moet u altijd heel goed opletten bij het verhuizen van witgoed.

Studenten

Heel wat ouders zetten zich in om zoon of dochter te helpen met het vinden van een geschikte, tijdelijke woonruimte. Het zijn vaak jongeren die door hun studie op een te grote afstand van hun ouderlijk huis gaan wonen. Met gehuurde busjes of aanhangers worden de nog bescheiden inboedels met een paar man verhuisd. Nog wat meubels van de kringloop of Ikea en het studiejaar kan beginnen. Indien de student een jaar naar het buitenland gaat is dit natuurlijk een heel ander geval.

De eerste echte woning

Zo’n studentenkamer wordt op den duur toch echt te krap en nadat de studie is afgerond en er een baan is gevonden, wordt het tijd voor een eigen huur- of koopwoning. De inboedel stelt nog steeds niet veel voor en met een paar vrienden zijn de spullen zo over.

Jonge gezinnen

Ongelofelijk hoe snel een huis zich kan vullen, vooral als er ook nog kleine kinderen zijn. Een wat grotere woning met een tuin is dan vaak echt een hartenwens van jonge ouders. Verhuizen dus maar weer. Wie over voldoende budget beschikt zal al snel kiezen voor een echt verhuisbedrijf. Vaak werken beide ouders en ook hun vrienden staan niet meer zo echt te trappelen om een wasmachine naar zolder te zeulen. 

Kinderen de deur uit

Welgestelde 55-plussers kiezen er vaak voor om (terug) te verhuizen naar de stad. De grote tuin hoeft niet meer en terrasjes, cultuur en winkels op loopafstand passen beter bij een wat meer relaxte levensstijl. Soms helpen de kinderen met de verhuizing, maar deze leeftijdscategorie regelt vaak het liefst alles zelf. De verhuizing wordt vaak in zijn geheel uitbesteed aan een verhuisbedrijf.

Senioren

En dan de laatste verhuizing; richting verzorgings- of verpleeghuis. Niet alle spullen kunnen meer mee en kinderen of familie zijn vaak echt nodig om een en ander te regelen. Gelukkig hebben verhuisbedrijven veel ervaring met het verhuizen van deze kwetsbare groep.

 

Indien je je inzet voor het milieu kan je ook duurzaam verhuizen en voor een sfeerimpressie moet u hier zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *