Een verhuisplanning nodig bij het verhuizen?

verhuizen
Verhuizen; goedkoop is duurkoop!
7 september 2018
inpakken
De juiste manier van inpakken
21 september 2018
verhuisplanning

Je gaat verhuizen en er staat je nog veel te doen… Waar begin je en hoe hou je het werk en de taken die je allemaal voor de boeg hebt overzichtelijk? Met een verhuisplanning natuurlijk! Een planning maken voor je verhuizing is absoluut een must.

Verhuisplanning

Hieronder lees je wat praktische tips om je verhuisplanning in te gaan delen. Natuurlijk is deze planning geheel afhankelijk van jouw situatie, maar begin met een duidelijk tijdspad uit te zetten. Vervolgens kun je de taken gaan indelen. Bedenk daarbij ook alvast vooraf wat je zelf wil doen en wat je gaat uitbesteden aan een verhuisbedrijf. Een verhuisplanning is gewoon heel handig niet alleen wanneer je kinderen hebt maar ook voor jezelf en de mensen die je willen helpen. hoe georganiseerder je van te voren bent des te soepeler gaat uiteindelijk de verhuizing zelf.

Meer dan een maand van te voren

Zodra je weet wanneer je precies gaat verhuizen, kun je eigenlijk al direct beginnen met de eerste dingen te regelen. Met name aan al het regelwerk, bijvoorbeeld rondom de hypotheek, verzekeringen, contracten en dergelijken en het nodige papierwerk moet je ruim van te voren al beginnen.

Vraag ook al in een zo vroeg mogelijk stadium verhuisverlof op je werk aan. Wanneer je kinderen hebt die nog naar school gaan of naar het kinderdagverblijf, is het slim om je al zo vroeg mogelijk te verdiepen in een keuze voor een nieuwe school en je kinderen alvast ruim van te voren aan te melden bij het kinderdagverblijf.

Twee tot vier weken van te voren

In deze periode wordt het tijd om bijvoorbeeld abonnementen van kranten e.d. op te gaan zeggen. Ook is het handig om alvast je adres wijziging of eventuele opzegging/overstap te melden bij diensten als de huisarts en de tandarts. Je kunt je in de meeste gemeente alvast inschrijven rond deze tijd, met daarbij een vermelding van de exacte verhuisdatum. Zo is straks alles netjes op tijd geregeld als het eenmaal zo ver is.

In de laatste twee weken

Tijdens de laatste twee weken wordt het toch wel tijd om de wat praktische zaken op te gaan pakken. Start bijvoorbeeld alvast met het opruimen en weggooien van alles wat je niet mee wilt verhuizen. Regel rond deze tijd ook alvast de oppas voor op de dag zelf, voor zowel je kinderen als je huisdieren.

De laatste dagen van te voren

Tijdens de laatste dagen wordt het werk een stuk intensiever; het inpakken, schoonmaken van je nieuwe huis, meubels demonteren en de gebruikelijke taken die komen kijken bij het verhuizen van je volledige inboedel. Wanneer je er zeker van wil zijn dat je een plek hebt om de verhuiswagen neer te zetten voor je deur, zet dan alvast je auto op die plek of zet de parkeerplek af met een lint en een bordje.

De koelkast kun je het beste al een dag van te voren uit zetten en schoonmaken, de vriezer zet je juist op de hoogste stand zodat je spullen lang genoeg gekoeld blijven tijdens de verhuizing. Natuurlijk moet je niet vergeten om nog even afscheid te nemen van je buren en dan ben je klaar om te vertrekken!

Wil je gebruik maken van een handige checklist om je verhuisplanning vorm te geven? Kijk dan eens op deze link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *