Gedwongen verhuizing? Zo ben je snel ingepakt.

verzekering
Zakelijk verhuizen? Vergeet de verzekering niet!
15 januari 2020
stappenplan
Zakelijk verhuizen complex? Met deze tien stappen wordt het een eitje.
29 januari 2020
slechtste verhuizers van nederland

Een luchtig begin van een minder vrolijk onderwerp. Mensen kijken meestal uit naar de dag waarop ze hun nieuwe woning gaan betrekken. Maar soms heeft een verhuizing een minder leuke reden. Als je bijvoorbeeld je woning met spoed moet verlaten door brand of waterschade kijk je hier vanzelfsprekend niet naar uit. Dan moeten je spullen snel naar een (tijdelijke) nieuwe woning gebracht worden. Een gedwongen spoedverhuizing komt ook voor wanneer iemand is overleden. Met name wanneer deze persoon in een huurwoning of een appartement in een verpleeghuis woonde, moet de woning vaak binnen korte tijd leeggehaald worden. In deze blog geven we je enkele tips om snel en efficiënt in te pakken bij een gedwongen verhuizing. 

Combineren kun je leren

via GIPHY

Om je breekbare spullen veilig te kunnen verhuizen kun je gebruik maken van verpakkingsmateriaal. Vaak heb je alleen genoeg kleding, handdoeken en theedoeken en sjaals in huis om deze spullen in te kunnen pakken. Verhuis je koffers ook niet leeg, maar stop die vol met bijvoorbeeld boeken. Koffers zijn vaak sterker dan verhuisdozen. Super geschikt om zware spullen in te verhuizen dus!

De juiste doos for the job

via GIPHY

Het helpt enorm om wat verschillende verhuisdozen en voldoende tape en eventueel verpakkingsmateriaal in huis te hebben. Zo grijp je niet mis als je al je spullen gaat inpakken. Wist je ook dat er verschillende verhuisdozen zijn voor verschillende doelen? Denk bijvoorbeeld aan een grote kledingdoos met een roede. Hier hang je eenvoudig al je kledinghangers met kleding in. Eenmaal in de nieuwe woning aangekomen kun je deze kleding direct in de kast hangen.

De kringloop is je vriend

via GIPHY

Zijn er spullen die niet mee kunnen verhuizen naar je nieuwe huis? Wellicht kun je iemand anders hier blij mee maken. Plaats een foto van de meubels op een lokale Facebookgroep, of bel de kringloop bij jou in de buurt op. De meeste kringloopwinkels komen grote spullen gratis ophalen. En als je zelf betaalbare meubels zoekt voor je (tijdelijke) nieuwe woning kun je hier ook goed slagen. Veel kringloopwinkels bezorgen tegenwoordig zelfs tegen een kleine vergoeding. 

Structuur, structuur, structuur

via GIPHY

Er is vaak spoed bij een gedwongen verhuizing. Toch is het belangrijk om zo gestructureerd mogelijk te werk te gaan. Zorg er bijvoorbeeld voor dat alle dozen goed gelabeld zijn. Zo kunnen onze verhuizers de dozen op de nieuwe locatie direct op de goede plek neerzetten. 

Ben je genoodzaakt tot een gedwongen verhuizing? Neem dan contact met ons op. Wij proberen zo snel mogelijk een afspraak voor jouw verhuizing in te plannen. Waar nodig kunnen we je ook helpen met inpakken en het opleverklaar maken van je huidige woning.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *