Geef je (nieuwe) woning een opfrisbeurt

Heel Holland Verhuist
Heel Holland Verhuist
11 maart 2020
opfrisbeurt

Of je nu gaat verhuizen of niet, het is altijd leuk om je woning een opfrisbeurt te geven. Dit kun je zo groot of zo klein aanpakken als je zelf wilt. In deze blog geven we je graag 10 tips waarmee je woning weer als nieuw voelt.

Tip 1: een kleurtje op de muur

kleur op de muur

Het is niet altijd nodig om je hele huis opnieuw te schilderen wanneer je een nieuw kleurtje in huis wilt. Een enkele muur schilderen met een mooie accentkleur kan al veel verschil maken.

Tip 2: schaf een tof geluidssysteem aan

geluidssysteem

Hoe leuk is het als je thuis films kunt kijken alsof je in de bioscoop zit. Een grote televisie helpt hierbij, maar een goed geluidssysteem minstens net zoveel. Netflixavondjes zullen nooit meer hetzelfde zijn met een goede geluidsset.

Tip 3: een grondige opruimbeurt

opruimbeurt

Als je meer opbergruimte zoekt kun je natuurlijk een groter huis zoeken of een nieuwe kast aanschaffen. Een grondige opruimbeurt kan echter ook een groot verschil maken. Ruim alles op waar je het afgelopen jaar niets mee hebt gedaan, zodat de rest van je spullen de ruimte krijgen. 

Tip 4: rouleer in accessoires

accessoires

Het is leuk om regelmatig nieuwe accessoires toe te voegen aan je interieur, maar na verloop van tijd kan je huis hier behoorlijk vol mee staan. Je kunt er dan voor kiezen om wat accessoires op te ruimen, zodat je plek maakt voor iets nieuws. De kans is groot dat je deze accessoires na verloop van tijd herontdekt. Haal ze dan weer uit de kast en geniet van een ‘nieuw’ interieur!

Tip 5: pak achterstallige klusjes aan

klusjes

Wie kent het niet: achterstallige klusjes die je ‘binnenkort’ eens moet aanpakken. Misschien liggen er nog geen plintjes in je slaapkamer, moet je nog steeds een boekenplank ophangen of ligt er nog een Ikea meubel dat in elkaar gezet dient te worden. Pak deze klusjes nu eens echt aan! Het geeft enorm veel voldoening om deze interieurklusjes aan te pakken. 

Ga je binnenkort verhuizen en wil je voorkomen dat deze achterstallige klusjes ophopen? Maak gebruik van onze montageservice

Tip 6: wegwerken

kabels

Het is misschien niet het leukste klusje, maar het wegwerken van bijvoorbeeld kabels kan een groot verschil maken in je interieur. Je apparatuur komen mooier naar voren zonder kabels in het zicht.

Tip 7: verlichting

verlichting

De juiste verlichting maakt super veel verschil in huis. Bedenk of je de juiste combinatie van natuurlijk licht door de ramen, omgevingslicht van bijvoorbeeld plafonnières, accentlicht voor een specifieke wand en praktisch licht voor bijvoorbeeld lezen hebt. Als deze vier verlichtingsbronnen in balans zijn, komt je interieur mooier naar voren en verhoogt dit je woonplezier.

We zijn benieuwd: welke van deze tips ga jij toepassen om jouw huis een opfrisbeurt te geven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *