Geen vakantie? Tips voor een productieve staycation

snel inpakken
Vijf tips voor razend snel inpakken
20 mei 2020
opruiming
Een grootse zakelijke opruiming
3 juni 2020
staycation

Door de gevolgen van het coronavirus kunnen veel mensen niet op vakantie. Misschien zijn de grenzen van jouw favoriete vakantieland nog niet geopend voor toeristen, of misschien blijf je überhaupt liever thuis. Maak van deze vacation een staycation met onze tips. 

Een interne verhuizing

Ken je dat gevoel: als je ergens al een paar jaar woont krijg je behoefte aan ‘iets nieuws’. Je wilt misschien niet naar een andere woning verhuizen, maar een interne verhuizing is ook mogelijk! Misschien kun je tijdens jouw staycation de inrichting van jouw slaapkamer omwisselen met een andere kamer. Je slaapt dan weer in een andere plek in huis, dat voelt helemaal als nieuw. Je kunt ook je woonkamer op een andere manier indelen, door je eettafel en zithoek op een andere plek in de kamer te plaatsen. Zo’n interne verhuizing is een snel alternatief voor het verhuizen naar een nieuwe woning.

Geef je woning een make-over

Staan je meubels op de juiste plek, maar heb je tóch nog behoefte aan een frisse wind door je huis? Geef je woning dan een styling make-over. Met het schilderen van een muur en het toevoegen van mooie accessoires geef je een ruimte snel een andere look.  

Geef een klein tuinfeestje

Heb je de luxe van een fijne tuin bij je huis? Nodig dan eens een paar vrienden uit voor een gezellig tuinfeestje. Het spreekt voor zich dat je het belangrijk is om niet teveel mensen tegelijk te ontvangen en je aan 1,5 meter afstand te houden. Met deze veiligheidsmaatregelen is het in de meeste tuinen goed mogelijk om een gezellig tuinfeestje te geven. Gebruik je vrije tijd om je te verdiepen in het maken van zomerse cocktails, versier de tuin met lampionnetjes, een parasol en zomerse bloemen en steek de barbecue vast aan.  

Costa del achtertuin

Als je bedenkt wat je zoal op vakantie doet, dan komt dat voor veel mensen neer op zonnen, lekker lokaal eten en ontspannen een boek lezen. Waarom zou je dit niet thuis kunnen doen? Plan daarom tijdens jouw staycation niet alleen actieve dingen, maar reserveer ook een week om heerlijk te kunnen ontspannen. Trek een avond uit om de lekkerste paella te maken, drink een glas sangria in de tuin en maak tijd voor dat ene boek dat al maanden in de kast staat. Op deze manier laad je net zo goed én op een leuke manier op tijdens je vakantie. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *