Hé aankomende verhuizer, leer van deze ‘verhuisfouten’!

bedrijfsverhuizing
De handigste tips voor jouw bedrijfsverhuizing!
28 december 2018
verhuizing
Aftellen tot aan de verhuizing; de laatste checkpuntjes
9 januari 2019
verhuisfouten

Fouten maken is menselijk, maar tijdens een verhuizing zit je daar natuurlijk absoluut niet op te wachten. De meeste verhuisfouten zijn allemaal al eens eerder door mensen gemaakt. Dus wees wijs en leer van deze fouten, zodat je ze niet zelf hoeft te maken tijdens jouw aankomende verhuizing!

Meest gemaakte verhuisfouten

Hieronder een aantal veel voorkomende fouten die gemaakt worden tijdens verhuizingen:

  • Het inpakken

Al tijdens het inpakken kan het helemaal mis gaan. Tijdens het inladen kom je er pas achter, dat wanneer je geen stapelbare dozen hebt gebruikt, de ruimte in de verhuiswagen totaal niet efficiënt kan worden gebruikt. Gebruik dus geen zakken en zorg ervoor dat de dozen niet te vol zitten, zodat deze goed sluiten en dus stapelbaar zijn.

  • Het labelen

Er is niets zo vervelend dan dertig dozen door moeten zoeken om eindelijk je tandenborstel terug te vinden. Zorg daarom voor duidelijke labels op de dozen, zelfs als je denkt dat je alles nog wel kan herinneren… Ook voor de verhuizers of de hulptroepen, is het belangrijk dat tijdens het uitladen direct te zien is welke doos naar welke kamer moet. Dat scheelt je bij het uitpakken ontzettend veel tijd en moeite!

  • Het inladen

Op de grote verhuisdag zelf gaat het inladen vrij vlot als alles goed is ingepakt. Maar, dan moet er natuurlijk wel plek zijn om de verhuiswagen voor de deur kwijt te kunnen! Zet daarom al de dag ervoor de parkeerplek voor je deur af met pionnen en linten of zet je eigen auto neer. In drukke steden en op plekken waar je eigenlijk niet met de auto voor de deur mag komen, is het vaak nodig om een vergunning aan te vragen. Zoals in Amsterdam via een Tijdelijke Verkeersmaatregel (TVM). Denk ook even na of jouw vervoersmiddel wel geschikt is, wanneer ter plaatse regels gelden voor een milieuzone.

  • De planning

Een onervaren verhuizer kan zich al snel vergissen in het werk dat er verzet moet worden. Naast het verhuizen zelf, gaat er vaak ook nog veel tijd zitten in de oplevering van de oude woning. In sommige gevallen worden hier strenge eisen aan gesteld. Wist je dat je de werkzaamheden voor de oplevering ook gewoon kan uitbesteden aan Top Movers? Net als dat je gebruik kunt maken van de jarenlange ervaring van onze professionals, wanneer het aankomt op het inschatten van de hoeveelheid werk dat je te wachten staat!

  • De koffie!

Last but not least; een van de grootste verhuisfouten, de koffie! Pak nooit of te nimmer het koffiezetapparaat in, voordat het huis leeg is en de laatste verhuishulp is vertrokken… Verhuizen zonder koffie, dat is pas echt afzien!

Wil je meer tips, bijvoorbeeld over het juist inpakken van je spullen? Lees dan ook deze blog eens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *