Help, mijn man is geen klusser

Amazon ging je al voor! Zo creëer je de ideale werkplek
Amazon ging je al voor! Zo creëer je de ideale werkplek
6 maart 2019
Waarom niet? Een waterval of rivier in huis!
Waarom niet? Een waterval of rivier in huis!
20 maart 2019
Help, mijn man is geen klusser

Wat te doen als je man geen klusser is?

Wat te doen als je man geen klusser is? Dat is toch en vraag die veel vrouwen bezig houdt… (sorry mannen). En je ziet het ook terug in TV-programma’s als ‘Help, mijn man is klusser’. In dit programma gaat het soms zo ver dat je blij moet zijn als je een dak boven je hoofd hebt! Er zijn zat mannen die prima klusjes rondom het huis kunnen doen en die hier ook heel goed in zijn natuurlijk! Maar er is ook een groep mannen die probeert te klussen, maar die eigenlijk gewoon niet kunnen. Al hebben ze zelf wel het gevoel. Maar ondertussen lekt die kraan nog steeds en is die boekenplank ook nog niet opgehangen. Dus, wat te doen als je man geen klusser is?

geen klusser

Doe het zelf of help mee!

Heb je al eens eerder een boekenplank opgehangen? Weet je hoe je moet boren? Dan doe je die klusjes dus mooi zelf! Het is heel stereotyperend dat een man een klusser moet zijn en dat alleen hij die typische klusjes moet doen. Waarom? Dat kan jij toch ook gewoon?

Meehelpen kan natuurlijk ook. Zorg dat je op een subtiele manier wat inzichten geeft.. we willen geen ruzie! Spreek van tevoren goed af wie wat gaat doen om irritatie te voorkomen. Wedden dat die boekenplank zo hangt?

Schakel familie of vrienden in

Als het gaat om grotere klussen in het huis, dan is het wijsheid om familie of vrienden in te schakelen. Er is altijd wel iemand in je omgeving die heel handig is en een handje wil helpen. Maak er gelijk een leuke middag van. De helpende hand wil vast blijven voor een borrel of etentje.

Cursusje doen?

We durven het bijna niet te zeggen.. Maar er zijn ook gewoon cursussen die je kan volgen voor het doen van klusjes in huis als je geen klusser bent. Je leert boren, timmeren en ook lekkages op te lossen bijvoorbeeld. Na een cursus van soms maar een dag heb je al heel wat meer trucs in huis om de klusjes op te lossen in en rondom het huis. Ook kan je cursussen doen die uitgebreider zijn, dan leer je elke les iets over een ander onderwerp. Zo wordt je man (of jijzelf) een pro in het doen van klusjes!

Verhuizing in zicht?

Gaan jullie binnenkort verhuizen? En zie je het niet zitten om met je man die geen klusser is, alles te moeten monteren in het nieuwe huis? Dan is het slim om een full verhuisservice in te huren die dit voor je doet. Want je hebt vast wat kasten die in elkaar moeten. Moet je de muren nog verven? Geen probleem bij Topmovers kunnen ze de muren sausen. Wil je liever niet dat jijzelf (of je man) die vloer legt? Ook dat is een dienst waar je om kan vragen bij Topmovers. Dus minder stress rondom verhuizen (en dat is waarschijnlijk ook beter voor je relatie…).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *