Het grootste bedrijfspand van iedereen!

verhuizen leuk
Verhuizing? Om deze redenen sowieso leuk!
26 juni 2019
trends
Van gorilla’s tot aan jungleplanten, dit zijn de trends voor jouw huis!
10 juli 2019
bedrijfspand

Het grootste bedrijfspand

Waar staat nou het grootste bedrijfspand? Dat is wel lastig te zeggen. Er zijn ontzettend veel bedrijfspanden die kolossale afmetingen hebben! Of dit nu in Nederland of Amerika is. Een van de grootste kantoren zal toch wel in Amerika staan, bijvoorbeeld van Google of Amazon. Mocht jouw bedrijf niet zo groot zijn, maar zoek je wel een groot bedrijfspand of zit je juist nog in de startfase met je bedrijf? Let dan per fase even op de volgende zaken.

Bedrijfspand bij start-up fase?

In de start-up fase is het vallen en opstaan. Je begint misschien wel helemaal alleen of je hebt een partner. Je werkt keihard voor je nieuwe product of dienst. Dan is de kans groot dat je geen mega groot bedrijfspand nodig hebt de eerste paar jaar, want je kan bijna niks doen met die ruimte… Je kunt in de start-up fase een bureau huren bij een ander bedrijf of zelfs thuis het een en ander opstarten. Mocht je een startkapitaal hebben, dan is een klein kantoor voor jezelf natuurlijk ook prima! Of toch starten met een laptop in een koffietentje?

Meer ruimte bij een scale-up

Van start-up naar scale-up, dat is toch wel de droom van elke ondernemer. Groei! Vooruitgang! Als je in de scale-up fase zit heb je misschien al een investeerder aan boord, je neemt wat meer personeel aan en de zaken gaan goed. Tijd voor wat meer ruimte dus! Zorg dat je een bedrijfspand kiest waar je kunt groeien. Maak een prognose waar je over een paar jaar wilt staan en zorg dat die ruimte daar is. Maar hou ook de kosten in de gaten, want het is zonde om een paar jaar in een grote ruimte te zitten die je eigenlijk maar voor de helft benut.

Groot, groter, grootst

En bij de volgende stap komen we in de wondere wereld van vele mogelijkheden. Of je nu je bedrijf ontzettend laat groeien of het liever wat kleiner, maar steady houdt, het is tijd voor een nieuw bedrijfspand. Je kunt ervoor kiezen om een nieuw pand te laten bouwen, mocht dit binnen het budget vallen. Of zorg dat je in een bestaand gebouw een aantal verdiepingen kunt huren voor een aantal jaar. Als je vrijwel zeker van je zaak bent, wat lastig blijft om te zeggen, dan kun je een huurcontract tekenen voor meer dan twee jaar. Beetje in twijfel? Zorg dat je in het contract laat opnemen dat je een deel van een verdieping kunt verhuren aan andere bedrijven. Dat scheelt jou in de kosten!

Ga je binnenkort naar een nieuw bedrijfspand? Hoe groot of klein deze ook is, het is handig om de verhuizing uit handen te geven aan professionals. Bij Top Movers ben je aan het juiste adres. Ze hebben jarenlange ervaring in het verhuizen van bedrijven en denken met je mee. Wat moet er gebeuren? Hoe pakken we het aan? Hoe zorgen we ervoor dat het personeel niet te veel wordt belast? Neem contact op met Top Movers om je te helpen. Of bekijk ons lijstje als je niet weet naar welke stad je toe wilt!

1 Comment

  1. Ivan schreef:

    Goed verhaal over het kiezen van een bedrijfspand. Twintig jaar geleden werkte ik voor een start-up die in een gewoon huis gevestigd was. Voor 15 man blijkt één WC al gauw erg weinig. Vooral met dergelijke facilitering moet je goed rekening houden. En in deze tijd al helemaal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *