bedrijfsverhuizing
De Brexit en de grote bedrijfsverhuizingen!
31 maart 2019
Bedrijfsverhuizing? Zo moet het niet!
17 april 2019
verhuizen naar het buitenland

We kennen allemaal wel het bekende programma ‘Ik vertrek’. Het is elke keer weer genieten om te zien hoe mensen hun droom najagen. Én het is stiekem af en toe leuk om te zien welke beren er op de weg komen in hun grote avontuur. Van lekkages tot contractors die hun woord niet nakomen, tot taalbarrières en onbezonnen keuzes.

De meest bekende aflevering van Ik Vertrek is waarschijnlijk wel die van Hans en Karin in Aruba, hieronder te zien. Hun grote avontuur werd wel een héél groot avontuur. Maar uiteindelijk slaagden ze er wel in. Hoe zorg je ervoor dat jouw verhuizen naar het buitenland slaagt?

Goed begin met verhuizen naar het buitenland

Dit spreekt erg voor zich. Maar toch moet het gezegd worden, een goed begin is het halve werk. Als je het idee hebt om naar het buitenland te verhuizen, dan moet er nou eenmaal heel veel geregeld worden. Zowel in Nederland als in het land waar je naartoe verhuist. Je moet je oude huis op tijd verkopen, je moet de juiste papieren hebben in het nieuwe land om überhaupt te emigreren. Ook is het handig als je een fijn contactpersoon hebt in het land waar je naartoe gaat. Deze persoon kan dingen regelen, maar ook helpen bij vertalingen!

Planning

Een planning is essentieel als je gaat verhuizen naar het buitenland. Als je een doel voor ogen hebt, dan is het goed om dit op papier te zetten en naar te handelen. Vertrek je voor een paar jaar naar het buitenland? Dan is dat heel anders dan dat je voor altijd die kant op gaat! Als het voor een paar jaar voor werk is, dan zoekt je werkgever misschien wel een huis voor je. En regelt vast ook de papieren. Als je op eigen initiatief een heel nieuw leven op gaat bouwen, á la Ik Vertrek, dan ziet je to do lijstje er anders uit.

Professioneel verhuisbedrijf

Als je gaat verhuizen naar het buitenland, zorg er dan voor dat je met een erkend verhuisbedrijf werkt. Topmovers heeft al een jarenlange ervaring als het aankomt op verhuizen naar het buitenland. Neem contact met ze op om meer informatie te vragen. Ze staan graag voor je klaar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *