Alle ins en outs van een bedrijfsverhuizing

snel
Met deze tips kun je snel aan de slag na een zakelijke verhuizing
22 april 2020
verhuizing
De vijf stappen voor een verhuizing
6 mei 2020
bedrijfsverhuizing

De verhuizing van een groot bedrijf is een behoorlijke operatie. De inrichting van een pand moet ingepakt worden en naar een andere locatie gebracht worden, zonder dat de productie van het bedrijf daar al te veel onder lijdt. Waarom kiezen bedrijven ervoor om te verhuizen? En wat heeft dit voor gevolgen? In deze blog vertellen we je meer over bedrijfsverhuizingen in Nederland.

Feitjes rondom bedrijfsverhuizingen

We beginnen met enkele feitjes:

  • Jaarlijks verhuizen ongeveer 18.000 bedrijven en andere organisaties in Nederland. Dat is zo’n 4% van alle bedrijven in Nederland.
  • Verhuizende bedrijven groeien sneller dan niet-verhuizende bedrijven. Of de groei komt door de verhuizing, of de verhuizing door de groei is niet helemaal duidelijk, maar er is een verband.
  • De meeste bedrijven verhuizen binnen de regio (94%). Dit heeft te maken met het personeel. Veel werknemers zijn niet bereid te verhuizen voor hun baan. Het is daarom in het belang van het bedrijf om in de buurt te blijven van de vestigingsplaats. 
  • De bereikbaarheid met de auto, aanwezigheid van voorzieningen en de omvang van de plaats zijn de belangrijkste factoren bij het kiezen van een nieuwe vestigingsplaats.

Redenen voor een bedrijfsverhuizing

Er zijn verschillende redenen voor een bedrijf om te verhuizen. Meestal heeft dit te maken met de capaciteit van het huidige pand. Als een bedrijf flink is gegroeid kan het pand te klein zijn geworden voor de ambities. Als er geen ruimte gecreëerd kan worden is het onvermijdelijk om op zoek te gaan naar een nieuwe locatie. Een andere reden kan zijn dat er in de huidige omgeving onvoldoende personeel te vinden is. Als een bedrijf ver buiten een stad gevestigd is kan het lastig zijn om genoeg nieuwe werknemers te vinden. Door de verhuizen naar een andere omgeving ontstaan nieuwe mogelijkheden. Tot slot kunnen bedrijven ook verhuizen voor betere voorzieningen. Wellicht was je eisenpakket bij de start van je bedrijf niet zo groot, maar is dit in de tussentijd veranderd. In dat geval kan het zo zijn dat je wilt verhuizen naar een pand met voldoende parkeerplekken voor je personeel, een bedrijfsrestaurant en een receptie. 

Hulp bij je bedrijfsverhuizing

Heb je besloten dat je jouw bedrijf op een andere locatie wilt voortzetten? Top Movers heeft jarenlange ervaring met bedrijfsverhuizingen in heel Nederland. Zie je op tegen je bedrijfsverhuizing? Niet nodig! Samen maken we een plan waarmee je jouw werk in no time weer kunt hervatten op je nieuwe locatie. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

1 Comment

  1. Henriette schreef:

    Bedankt voor de info. Het is goed dat er zo’n service is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *