Interieurtrends voor jouw nieuwe woning

De leukste woonbladen om je voor te bereiden op je verhuizing
De leukste woonbladen om je voor te bereiden op je verhuizing
23 september 2020
De beste kinderboeken over verhuizen
De beste kinderboeken over verhuizen
7 oktober 2020
interieurtrends

Wanneer je een nieuw huis hebt gekocht kun je waarschijnlijk niet wachten om deze mooi in te richten. Je gebruikt de meubels die je in je huidige woning hebt, of doet misschien wat nieuwe aankopen. Bij een nieuw huis hoort immers een update van je interieur. Ben je benieuwd wat de nieuwste interieurtrends zijn? Wij delen er een aantal met je!

Trend 1: Kleurrijk

Misschien komt het door de sombere en sobere tijd van het coronavirus, maar een belangrijke trend op interieurgebied zijn kleuren. Geen vergrijsde kleuren of pasteltinten maar opvallende kleurcombinaties zijn veel te zien. Met kleuren als roze, donkerblauw, baksteenrood en aubergine zit je sowieso goed. Combineer de kleuren met neutrale tinten als beige, wit en grijs, of combineer ze met elkaar. Word je direct vrolijk van!

Trend 2: Vlechtwerk

Rotan, webbing en andere vlechttechnieken zijn veel terug te zien op interieurgebied. Denk bijvoorbeeld aan rotan lampen of kastdeuren met webbing. Het mooist is om deze natuurlijke materialen te combineren met een stoer materiaal als staal. Dit contrast haalt het natuurlijke vlechtwerk nog beter naar voren.

Trend 3: Een statement maken

In een interieur met neutrale kleuren is het supermooi om een statement piece toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan een fauteuil in een opvallende kleur, of een grote opvallende vaas op een dressoir. Je brengt hiermee de aandacht naar één punt in de ruimte, kies daarom voor een mooie plek voor dit item. 

Trend 4: Natuur

Je interieur gaat pas echt leven als je iets levends toevoegt, bijvoorbeeld een mooie grote kamerplant. Het leukste is om een combinatie te maken van verschillende soorten planten. Kies bijvoorbeeld voor een grote kamerplant die op de grond staat, een hangplantje om langs een kast te hangen en een kleinere plant die je in de vensterbank neer kunt zetten. 

Trend 5: Duurzaam

Duurzaamheid is een trend die voorlopig nog wel even blijft. Het is een maatschappelijke trend én een trend op interieurgebied. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan vintage meubels die je een tweede (of een derde) leven kunt geven, maar ook aan duurzame materialen. Kies voor hout, in plaats van voor kunststof. Of maak een bewuste keuze voor gerecyclede materialen. Goed voor jouw mooie nieuwe woning én voor de wereld om ons heen.  

Wil je meer inspiratie opdoen over de nieuwste interieurtrends? Lees dan een aantal leuke woonbladen. Vorige week schreven wij een blog over de leukste woontijdschriften

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *