Internationale verhuizingen

Internationale verhuizingen

Internationale verhuizingenVerhuizen op zich is al een heuse onderneming, maar verhuizen naar het buitenland is dat zeker, zowel concreet als emotioneel. Een dergelijke situatie verdient daarom dan ook een professionele aanpak om alle stappen van het proces zo vlot mogelijk te doen verlopen. Beroep doen op een verhuisbedrijf is dan ook de moeite waard. Maar wat komt er nu allemaal bij Internationale verhuizingen kijken, en waarom is Top Movers dé specialist om beroep op te doen?

Verhuizen naar een ander land binnen de Europese Unie

Het is tegenwoordig relatief eenvoudig om binnen de EU te verhuizen dankzij de ‘vrijhandel van goederenvoer’ regelgeving. Hierdoor wordt een internationale heel wat eenvoudiger, juist omdat verhuiswagens niet zomaar worden tegengehouden aan de landgrens. Top Movers beschikt over alle nodige verhuiswagens voor vervoer over grote afstanden zodat je zeker kan zijn dat je bezittingen veilig aankomen. Meestal wordt hiervoor een vrachtwagen gebruikt, aangezien het toch wel gaat om autosnelwegen. Voor Internationale verhuizingen naar buurlanden kan een verhuiswagen echter volstaan.

Verhuizen naar een ander continent

Voor Top Movers is geen enkele afstand te groot, en juist daarom kan je er ook beroep op doen om naar een ander continent te verhuizen. Wat de bestemming ook mag zijn, je kan er zeker van zijn dat je hele inboedel veilig en wel op de plaats van bestemming aankomt en dat alle administratie geregeld wordt. Bij verhuis naar een ander continent wordt beroep gedaan op de lucht- of scheepvaart om een veilig transport te verzekeren.

De kosten van een internationale verhuizing

Bij een verhuis naar een ander land is de taxatie erg belangrijk. Hiermee wordt de totale oppervlakte van je bezittingen bepaald, aan de hand waarvan een zekere prijs wordt vastgelegd. Bij dergelijke situaties betaal je immers per m3, en de verhuizer moet natuurlijk ook weten hoeveel groot de verhuiswagen moet zijn!

Alle bezittingen veilig getransporteerd

Verhuizingen over zee of lucht gebeuren normaal gezien met speciale containers, en het inpakken en opstellen van alle meubels en andere zaken wordt best overgelaten aan een erkend verhuisbedrijf. Dat is precies wat Top Movers biedt. Daarbij zorgt het gebruik van speciale verpakkingen – zoals beschermende hoezen, dozen, en mallen – ervoor dat niets beschadigd wordt tijdens de reis. Doorgaans kan je beroep doen op een Track & Trace systeem om het transport nauwlettend in de gaten te houden!

Verzekeringen bij internationaal verhuizen

Bij een verhuis naar een ander land kan er natuurlijk altijd iets mislopen, zelfs als het afgehandeld wordt door de specialisten van Top Movers. Daarom is het belangrijk om je goed te verzekeren. Zo controleer je best de polisvoorwaarden zodat je gedekt bent tegen eventuele schade. Meer informatie over de dekking tijdens de verhuis kan je doorgaans verkrijgen bij je verzekeraar – en dat is zeker van groot belang!