Kersttrends van nu en hoe het niet moet

planten
Gaan je planten altijd dood? Niet met deze tips!
7 november 2019
Voordelen van verhuizen tijdens de feestdagen
Voordelen van verhuizen tijdens de feestdagen
20 november 2019
kersttrends

Wat zijn de kersttrends van nu?

Bij kerst hoort een kerstboom. Dat weet iedereen wel. Maar met alleen een boom als kerstversiering zijn de meesten er nog lang niet. Veel Nederlanders houden ervan hun hele interieur in kerstsfeer onder te dompelen. Hieronder lees je welke artikelen zoal helemaal bij de kersttrends van nu horen. Tenslotte vertellen we natuurlijk ook nog even hoe het vieren van kerst volgens ons vooral níet moet.

Red Velvet

De meest luxueuze onder de kersttrends van nu is waarschijnlijk Red Velvet. Onder meer fluwelen bloemen met een rode tint zie je hierbij veel terug. Chique linten en strikken horen hier ook bij. Vaak wordt een luchtig element zoals afbeeldingen van diertjes toegevoegd.

Winterse kersttrends: wit en blauw

Kerstdecoratie in winterse stijl is momenteel wellicht de populairste van de kersttrends. De kleuren wit en blauw en de elementen sneeuw en ijs – maar ook iglo’s, Eskimo’s en het Noorderlicht – komen vaak voor bij deze vorm van kerstversieringen.

Meer groen voor een natuurlijke stijl

Maar als het gaat om kersttrends van de laatste jaren, dan moet ook de kleur groen echt genoemd worden. Deze trend valt niet los te zien van het feit dat we sowieso al steeds meer natuur, zoals planten, in huis halen. Het hele jaar door dus. Met kerst geven groene tinten een natuurlijke en botanische tint aan het geheel.

Landelijk klassiek

Een klassieke stijl van decoreren zal waarschijnlijk altijd wel een van de belangrijkste kersttrends blijven. In 2019 is de klassieke kersttrends gebaseerd op traditioneel Britse jachthuizen. Heb je een open haard in huis? Vooral daar past klassieke kerstdecoratie uitstekend bij! De kleuren groen, rood en goud worden hier veel bij gebruikt. Ook aspecten zoals (namaak) jachttrofeeën horen bij de klassieke stijl.

Hoe moet het niet?

Hierboven heb je kunnen lezen welke kersttrends momenteel spelen. Dit zijn gelijk handige tips om ook jouw huis van een mooie kerstdecoratie te voorzien. Natuurlijk is het dan ook handig om te weten hoe het vieren van kerst juist níet moet. Bedenk bijvoorbeeld wat er allemaal kan misgaan bij het optuigen van de kerstboom…

Verder is het aan te raden om het allemaal niet te kleinschalig of te minimalistisch aan te pakken. Het is immers maar één keer per jaar kerst, terwijl dit feest een ultieme manier is om de familiebanden nog eens te onderstrepen. En natuurlijk zijn veel attributen ook meerdere jaren te gebruiken. Bovendien is het belangrijk dat je ook écht van het feest geniet. En wel samen, met oog voor elkaar. En dus niet te veel voor bijvoorbeeld de smartphone. Iets samen ondernemen is dan ook zeker aan te bevelen. Een boswandeling of een paar bordspellen doen het met kerst altijd goed!

Ga jij verhuizen in de maand december? Neem dan contact op met een echte specialist zodat jij ook zo snel mogelijk kunt genieten van alle voorbereidingen met de kerst!

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *