Kleine verhuizing of grote verhuizing: de verschillen en overeenkomsten

verhuizing
De vijf stappen voor een verhuizing
6 mei 2020
snel inpakken
Vijf tips voor razend snel inpakken
20 mei 2020
kleine verhuizing

Verhuizen naar een tiny house is natuurlijk het ultieme voorbeeld van een kleine verhuizing. Je kunt in zo’n klein huisje maar weinig spullen kwijt, waardoor het verhuizen in mum van tijd is gebeurd. Top Movers heeft ervaring met alles van de kleinste verhuizingen tot de grootste verhuizingen.  We kunnen je helpen bij het verhuizen van enkele meubels, maar ook bij het verhuizen van de volledige inboedel van een groot gezin. Er zijn een aantal verschillen, maar ook overeenkomsten tussen een kleine en een grote verhuizing. In deze blog vertellen we je hier meer over.

Tijd en snelheid

Een grote verhuizing kost uiteraard meer tijd dan een kleinere verhuizing. Voor jezelf, maar ook voor de verhuizers. Je bent bij een grotere verhuizing meestal langer bezig met voorbereiden en inpakken. Op de dag van de verhuizing zullen wij meer spullen moeten overbrengen, waardoor we hier meer tijd voor nodig hebben.

Kosten

Een verhuizing heeft vrijwel nooit een all-in prijs. De kosten van een verhuizing zijn volledig afhankelijk van de hoeveelheid verhuisdozen en meubels. Daarom is het verhuizen naar een tiny house veel voordeliger dan een grote verhuizing. Door bij je verhuizing zelf al kleine meubels en verhuisdozen te verhuizen kun je kosten besparen. Je zorgt hiermee zelf voor een kleinere verhuizing.

Downsizen

Soms verhuizen mensen van een groter huis naar een kleinere woning, zoals bijvoorbeeld het stel in de video. Je hebt hiermee automatisch een kleinere verhuizing. Ondanks de kleine verhuizing ben je waarschijnlijk zelf net zoveel tijd kwijt. Meubels en andere spullen die niet mee kunnen zul je moeten verkopen, weggeven of in het uiterste geval wegdoen. Begin hier op tijd mee! Het is heel vervelend om op het laatste moment belangrijke beslissingen te maken over de spullen die je al dan niet wilt bewaren. Neem hier dan ook goed de tijd voor.

Zelf verhuizen?

Als je naar een tiny house verhuist is het de vraag of het nodig is om een verhuisbedrijf in te schakelen. Voor iets grotere verhuizingen kan het wel heel prettig zijn om hulp te krijgen. De verhuizers van Top Movers hebben ervaring, waardoor het verhuizen in de meeste gevallen makkelijker, sneller en zonder schade gebeurt. Misschien heb je geen verhuiswagen nodig, maar is een verhuislift wel prettig. Ook hier kunnen we je mee helpen. Als je bijvoorbeeld verhuist naar een studio in het centrum van een stad kan een dergelijke lift goed van pas komen. Benieuwd of we jou met jouw verhuizing kunnen helpen? Neem contact op voor een vrijblijvende offerte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *