Kun je duurzaam verhuizen?

onkostenvergoeding
Wanneer heb je recht op verhuiskostenvergoeding?
28 juli 2017
Verhuisbedrijf Amsterdam

Ik ben zelf erg bezig met duurzaamheid. Maar dat duurzaamheid is een wijd begrip. Want wat is duurzaam? Milieuvriendelijk, energie besparen, recyclen, rekening houden met je omgeving in verband met geluidsoverlast. Ook dat hoort bij duurzaamheid. Ik vroeg me dus af hoe dat zit met verhuizen. Kun je eigenlijk wel duurzaam verhuizen?

Verandering

Ik ben er eens ingedoken via Google en ik las dat er op dit moment een verandering op gang komt bij verhuisbedrijven in Nederland, die op een verantwoorde manier willen werken. Bijvoorbeeld het transporteren van spullen door middel van een elektrische verhuiswagen. De CO2 uitstoot is veel minder en er is bijna geen geluidsoverlast. Dit soort verhuiswagens schijn je al te hebben in de Randstad. De rest van Nederland moet nog even een tijdje wachten waarschijnlijk.

Duurzame verhuisdozen

Ook het gebruik van duurzame verhuisdozen draagt bij aan een beter milieu. En vergeet het overige verhuismateriaal niet zoals inpakpapier, plakband/tape etc. Je denkt misschien dat het effect minimaal is. Nee hoor, het tegendeel is waar! Als je bijvoorbeeld kiest voor kunststof dozen in plaats van de normale kartonnen verhuisdoos, besparen we heel veel bomen. Jaarlijks worden ongeveer 35 miljoen kartonnen verhuisdozen gebruikt, dus tel maar op!

Kunststof

Veel dozen belanden bij het afval en kunnen niet worden gerecycled. Je kunt echter ook kwalitatief goede verhuisdozen gebruiken die je naderhand mag teruggeven aan een verhuisbedrijf. Als je kiest voor kunststof verhuisdozen, gebruik die dan na de verhuizing voor het opbergen van je spullen, want anders schieten we er qua milieubelasting nog niks mee op!

Schoonmaken

Tijdens het schoonmaken van je oude en nieuwe woning kun je ook rekening houden met de schoonmaakmiddelen die je gebruikt. Gebruik schoonmaakmiddelen die biologisch afbreekbaar zijn, zoals groene zeep, natuurazijn en soda.

Huishoudelijke apparaten

Je kunt ook nog op andere dingen letten voor en na je verhuizing. Gooi oude huishoudelijke apparaten niet zomaar weg. Denk bijvoorbeeld aan wasdrogers, koelkasten en tv’s. Veel gemeenten hebben speciale gelegenheden waar je huishoudelijke apparaten kunt inleveren.

Misschien krijgt je wel een vergoeding als je duurzaam verhuist!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *