Nieuw bedrijfspand? Zorg dat je dit ongedierte niet hebt!

spullen opruimen
Zo ruim je overbodige spullen op! Tips van experts
14 augustus 2019
housewarming cadeau
Aan dit housewarming cadeau zou je nooit denken!
28 augustus 2019
nieuw bedrijfspand

Nieuw bedrijfspand

Het was een paar dagen geleden in het nieuws, Nederland moet zich opmaken voor een ware ratten- en muizenplaag! De plaag is groter aan het worden en sommige steden hebben er echt veel last van. En het zal niet alleen invloed hebben op de woningen… Maar zo’n plaag kan ook meer gaan voorkomen in bedrijfspanden. En als je dan nét op zoek bent naar een nieuw bedrijfspand, is dat wel even iets om in je achterhoofd te houden…

Is het tijd voor de volgende stap met je bedrijf? Dan is het misschien wel tijd voor een nieuw bedrijfspand! Een nieuw bedrijfspand vinden vergt heel wat uitzoekwerk. Niet alleen om te bepalen wat je zou willen, maar ook de stappen erna. Want hoe zie je eigenlijk dat een pand het juiste bedrijfspand voor je is? En hoe voorkom je dat bovenstaande plaag zich voordoet in jouw nieuwe bedrijfspand? Bekijk welke stappen je kunt zetten voor het vinden van een nieuw bedrijfspand.

Er zijn een aantal zaken waarop je moet letten als je een bedrijfspand gaat bezichtigen:

Hoe lang in nieuw bedrijfspand?

Als je een nieuw bedrijfspand gaat huren, dan is het goed om te weten voor hoe lang dit kan én voor hoe lang je dit zou willen. Zorg dat je jezelf niet in een soort wurgcontract krijgt en je 10 jaar vast zit aan een pand dat je eigenlijk alleen voor de aankomende twee jaar voor je ziet. Hierbij is het ook belangrijk dat je weet wat de opzegtermijn is van het nieuwe bedrijfspand.

Parkeren voor de deur

Kun je parkeren voor de deur? Dat kan voor velen belangrijk zijn. Als je medewerkers veelal met de auto naar werk komen, moet je dit ook kunnen bieden bij het nieuwe bedrijfspand. Check dit dus goed.

Concurreren of samenwerken?

Zitten er nog meerdere bedrijven in het pand? En welke bedrijven zijn dat dan? Mocht je grootste concurrent in hetzelfde gebouw blijken te zitten, dan is het wijzer om een andere locatie te vinden. Zijn het bedrijven die elkaar kunnen versterken? Mooi! Win-win.

Extra kosten

Check altijd of de genoemde kosten echt alle kosten zijn. Vraag of er servicekosten zijn bijvoorbeeld. Of check hoe het zit met de kale huur en het bedrag dat er bovenop komt aan GWL.

En vergeet dus vooral niet de status te checken van het pand. De kans is vaak groter dat je last krijgt van een ratten- of muizenplaag in een oud pand. Probeer zicht te krijgen in wanneer er voor het laatst verbouwd is of wanneer er voor het laatst een grondige check is geweest. Zo beperk je de mogelijkheid voor die diertjes om jou overlast te brengen!

Zodra je een nieuw bedrijfspand gevonden hebt, is het tijd om een professioneel verhuisbedrijf in te schakelen die jou kan helpen met de volledige verhuizing. Bij Top Movers kun je ook een bedrijfsverhuizing regelen! Dat betekent extra hulp met bureaus en andere meubels die van de ene plek naar de andere plek gaan. En lees deze tips als je net verhuisd bent! Zo kun je snel van start.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *