Nieuw huis, dus slimme bel?

Verhuizen met een klein budget
Verhuizen met een klein budget, dat doe je zo
17 februari 2021
goede verhuisdozen
Het belang van goede verhuisdozen
3 maart 2021
slimme bel

Slimme bel, doen of niet doen?

Je ziet ze tegenwoordig steeds vaker, de slimme bel. De slimme bel is een bel met camera die verbonden is aan bijvoorbeeld je smartphone. Zo krijg jij een melding en het beeld te zien als iemand voor je deur staat. Het is een hype aan het worden en zou veiliger zijn. Denk je er ook over na om eens slimme bel te nemen in je nieuwe huis? Weeg dan de voors en tegens af!

Het gevoel van veiligheid

Je weet precies wie er aan je deur staat. Ook als je er niet bent bijvoorbeeld. Louche figuren heb je zo in de smiezen en de kans is groot dat inbrekers überhaupt je erf niet opkomen als je een dergelijke bel hebt. De inbreker wordt gefilmd en zo kan zijn of haar identiteit worden achterhaald. Er zijn zelfs gemeenten die een slimme bel aan inwoners geven die in een buurt wonen waar veel ingebroken wordt.  

Communiceer op afstand

Een ander voordeel is dat je kunt praten tegen degene die aan de deur is als je er niet bent! Je kunt de bel als het ware opnemen en bijvoorbeeld instructies geven voor het pakketje die de bezorger bij zich heeft. 

Privacy please?

Een groot nadeel van de slimme bel is dat het niet de privacy beschermd die we in Nederland hebben. Door de Autoriteit Persoonsgegevens wordt de slimme bel dan ook gezien als iets wat de privacy schendt. Het is vaak niet alleen het erf die gefilmd wordt, het zijn ook de mensen die verderop lopen, voor je huis langs die gefilmd worden.

Veiligheidsproblemen

Ook zou het systeem veiligheidsproblemen hebben. Hackers kunnen vrij makkelijk het systeem in en deze besturen. Zo is er een voorbeeld van een binnen camera waar een hacker zomaar tegen de inwoners begon te praten! Dat is niet een fijn gevoel als je een camera in je huis hebt hangen. Buiten je huis is het trouwens ook geen fijn idee.

Als je dus een slimme bel wilt, houd dan rekening met deze voors en tegens voordat je er eentje aanschaft. Als het gevoel van veiligheid bij jou voorop staat, dan vind je de tegens misschien niet zo erg. Vice versa geldt dat ook natuurlijk.

Als je binnenkort gaat verhuizen, dan komen er spannende tijden aan! Mocht je nog geen verhuisservice hebben, maar hier wel gebruik van willen maken, neem dan contact op met Top Movers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *