Oma verhuizen in 1 dag, hoe doe je dat?

energieleveranciers
Verhuizen? Tijd om de energieleveranciers te vergelijken!
21 november 2018
kantoor aan huis verhuizen
Kantoor aan huis verhuizen? Zo hou jij je hoofd kalm
5 december 2018
oma verhuizen

Verhuizen op de oude dag kan behoorlijk wat impact hebben op het leven van de senioren. Het is dan ook van belang dat de verhuizing zelf zo gemakkelijk mogelijk verloopt en de nieuwe woning snel weer als thuis kan worden ervaren.

Oma verhuizen

Mijn oma had het liefst haar hele leven in haar woning gebleven, waar ze al meer dan 50 jaar had gewoond. Maar inmiddels is mijn opa al naar een verzorgingstehuis en ze wil toch wel graag dicht bij hem zijn. Ze verhuist dus van een complete eengezinswoning naar een aanleunwoning met drie kamers. Er moet dus flink wat geruimd worden en een selectie worden gemaakt van wat ze echt graag mee wil verhuizen.

Spullen…

Gelukkig is mijn oma niet zo bezeten van dingen bewaren en weet ze goed wat ze wel en niet wil bewaren. Dat scheelt een hoop emotionele ellende wanneer er dingen niet mee kunnen naar het nieuwe huis. Ze weet al een tijdje dat de verhuizing er aan zit te komen.

We zijn al een paar keer met de kleinkinderen bij haar geweest, die mochten allemaal kijken wat ze nog konden gebruiken. Handig, want een van ons had net een nieuw huis en vond het hartstikke leuk om haar mooie oude kast en nog wat andere meubelstukken mee te nemen. Hij blij, oma blij.

Kringloopwinkel

De overige nog bruikbare dingen wil mijn oma graag schenken aan haar favoriete kringloopwinkel. Die komen de spullen halen, dat ruimt alweer flink op. Dan is er nog de troep die gewoon oud en versleten is. Daarvoor bellen we het grofvuil. Zo houden we alleen de dingen over, die nog mee moeten naar het nieuwe huis.

Verhuisbedrijf

Voor de verhuizing zelf hebben we de professionals van Top Movers ingehuurd. Zij zorgen ervoor dat alles in een dag geregeld is. Ook de oplevering van de oude woning nemen zij voor hun rekening, dus daar hebben we gelukkig geen omkijken meer naar.

De verhuizing

In de ochtend neemt oma afscheid van het oude huis. Op moment dat de verhuizers komen, vertrekken we om haar een gezellig dagje mee uit te nemen. Terwijl oma met ons nog gezellig aan de koffie zit, is mijn man vast naar het nieuwe huis gegaan om de verhuizers aan te wijzen waar alles moet komen te staan. In de middag krijgen we een belletje dat alles in het nieuwe huis klaar staat.

Vol spanning rijden we naar haar nieuwe stek. Als ze de deur open doet, valt haar mond open van verbazing. Het ziet er al aardig ingericht uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *