Opruimen voor de verhuizing volgens de Marie Kondo methode

woontrends van 2021
Dit zijn de woontrends van 2021
6 januari 2021
Welke woontrends zien we in 2021 terug?
Welke woontrends zien we in 2021 terug?
21 januari 2021
Opruimen voor de verhuizing

Opruimen voor de verhuizing

Opruimen voor de verhuizing is een heel goed idee. Je moet toch al je spullen inpakken, dus kun je net zo goed tijdens het inpakken een selectie maken van wat weg moet en wat meegaat naar het nieuwe huis. Het is zonde om alle ‘rotzooi’ mee te sjouwen!

Misschien heb je al eens gehoord van de Marie Kondo methode. Deze Japanse dame heeft een manier ontwikkeld om gemakkelijker te bepalen of je spullen wilt behouden of weg wilt doen. Door haar strakke manier van opruimen, heb je uiteindelijk veel meer orde en overzicht in huis!

Doe het stap voor stap, kamer voor kamer

Er zijn een aantal principes die ze hanteert, zo is de eerste stap om alles stap voor stap te doen. Ga per kamer te werk in plaats van dat je in een keer alles aanpakt. Door het stap voor stap te doen behoud je goed overzicht. Haal echt alles uit de kasten en laadjes als je begint. Hiermee creëer je eerst wel meer chaos, maar vanuit die chaos kun je weer gaan inruimen. Het is echt een manier om goed afscheid te kunnen nemen van spullen én om op een strakke manier orde te krijgen.

Opruimen voor de verhuizing, maak rolletjes

Als je weet wat je wilt houden, zorg dan dat je dit netjes teruglegt in de (nieuwe) kast na de verhuizing. Vaak vouwen we spullen niet efficiënt op, terwijl die zoveel beter kan! Maak bijvoorbeeld rolletjes van je ondergoed in de ondergoed la. En vouw je T-shirts heel klein op, zodat je er makkelijk bij kunt.

Bepalen of iets weg moet

Opruimen voor de verhuizing. Een vraag die Marie Kondo altijd stelt bij het opruimen is, does it spark joy? Ofwel, geeft dit item mij plezier (en is het nuttig)? Als je antwoord nee is, dan is het sowieso een goed idee om dit weg te doen. Als het je niks geeft, waarom zou je het dan bewaren?

Opruimen voor de verhuizing is iets waar je later als je eenmaal verhuisd bent, heel blij mee zal zijn. Het geeft je dan echt een frisse start! Ga je binnenkort verhuizen en ben je nog op zoek naar professionele verhuizers? Kijk dan een bij Topmovers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *