Vier meest genoemde redenen om te verhuizen

inventarisatielijst
Maak een inventarisatielijst voor jouw zakelijke verhuizing
26 augustus 2020
Tips voor lekker eten tijdens de verhuizing
Tips voor lekker eten tijdens de verhuizing
9 september 2020
redenen om te verhuizen

Wij houden van verhuizen! Dat zal je vast niet verbazen. Door de jaren heen hebben we talloze verhuizingen meegemaakt, met verschillende redenen. Volgens het CBS verhuizen mensen gemiddeld zeven keer in hun leven. Maar waarom verhuizen we eigenlijk? In deze blog delen we de vier meest genoemde redenen om te verhuizen. 

Reden 1: Uit huis gaan

De eerste reden om te verhuizen, een verhuizing die vrijwel iedereen ooit meemaakt, is om uit huis te gaan. Als je gaat studeren in een andere stad of provincie wil je misschien op kamers gaan. Uit huis gaan kan je ook uitstellen tot je aan het werk bent en een zelfstandige woning kunt huren of kopen. Welke woning je ook kiest, er vindt altijd een verhuizing plaats. Deze verhuizing is waarschijnlijk de meest eenvoudige. Je hebt nog niet veel meubels die vervoerd moeten worden en ook hoef je niet een bestaande woning op te leveren. 

Reden 2: Groter gaan wonen

Vereniging Eigen Huis heeft onderzoek gedaan naar de redenen om te verhuizen. Uit dit onderzoek blijkt dat de meest genoemde reden is de behoefte om groter te wonen. Tot het moment dat je ouder en minder mobiel wordt willen de meeste mensen namelijk steeds groter wonen. Zeker als er kinderen worden geboren is het prettig om hier voldoende ruimte voor te hebben. Maar weinig mensen kiezen er  voor om bewust kleiner te gaan wonen, hoewel hier ook voordelen voor zijn. 

Reden 3: Een rustige omgeving

Wanneer je jong bent vind je het misschien heerlijk om in de stad te wonen. Sommige mensen blijven hun hele leven in de stad wonen, andere mensen willen na verloop van tijd meer rust en ruimte om zich heen. In een volgende levensfase verhuizen zij dan ook naar een rustige buitenwijk of een dorp. Het leven in de stad is namelijk heerlijk maar een ruime tuin in het centrum is maar voor weinig mensen weggelegd. 

Reden 4: Kleiner of aangepast wonen

Wanneer je ouder wordt en minder mobiel bent kan het fijn zijn om die ruime woning in te ruilen voor een praktisch appartement. In een appartement zijn alle ruimte gelijkvloers, waardoor je niet meer hoeft te traplopen. Meestal zijn deze appartementen ook gevestigd op een locatie waar voorzieningen als een supermarkt op loopafstand zijn. Ten slotte is een appartement minder onderhoudsgevoelig, ook fijn als je niet meer de jongste bent. 

Wat waren voor jou redenen om te verhuizen? Hoe dan ook helpen wij je natuurlijk graag om van A naar B te verhuizen. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte, dan houden wij een gaatje vrij voor je in onze agenda.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *