Specialistische verhuizingen

kleine verhuizing
Sfeerimpressie verhuizing Top Movers
31 juli 2017
hond
Je huisdier en de verhuizing
4 augustus 2017
specialist

Verhuizen op latere leeftijd

Bij verhuizen denk ik eigenlijk meteen aan een nieuwe woning. Maar dat hoeft natuurlijk niet. Want als ik ouder ben, wil ik misschien wel verhuizen naar een verzorgingstehuis. Wie weet! Het is nog lang niet zover, maar ik ben toch al benieuwd hoe dat dan werkt. Want als je jong bent, kun je een verhuizing wel zelf doen met een gehuurde bus. Met behulp van familie en vrienden. Maar ik stel me zo voor dat als ik ouder ben dit wel eens een probleem zou kunnen worden. Ik zie mezelf al als tachtigjarige met mijn zussen, zwagers en vrienden dozen sjouwen. Nee, dat gaat hem niet worden… Bij een zorgverhuizing huur ik vast een verhuisbedrijf  in.

Goede begeleiding

De nadruk ligt volgens mij in zo’n geval op een goede begeleiding. Geduld, tact en een aangepast tempo is dan belangrijk. Er is steun nodig, begrip voor de situatie, een luisterend oor en men moet meedenken. Want het is best een grote stap. Het is handig als behalve de verhuizing, ook schoonmaak- en handymandiensten worden verzorgd door het verhuisbedrijf. Dat zou veel werk uit handen nemen! En als je wat ouder bent, is het denk ik ook belangrijk dat het verhuisbedrijf met een goed gepland verhuisschema werkt. Op die manier ontstaat rust bij de klanten en bij de medewerkers van een verzorgingstehuis.

Emotie

Verhuizen is emotie. Vaak ga je in een verzorgingstehuis of aanleunwoning kleiner wonen dan je gewend bent. En ook dat is moeilijk. Sommige verhuisbedrijven denken mee met de klanten en willen zelfs een schilderijtje of een klok opgehangen als dat nodig is. Het is fijn als medewerkers flexibel zijn en een handje willen helpen. Vooral bij een verhuizing van senioren. Het zijn de kleine dingen die het doen, wordt er wel eens gezegd. Ik denk dat dit zeker waar is!

Hieronder vallen natuurlijk ook zakelijke verhuizingen.

1 Comment

  1. Mijn grootouders zijn redelijk op leeftijd, maar nog erg gezond. Daarom gaan ze naar een kleiner huis op het platteland verhuizen. Erg spannend allemaal. Het is inderdaad handig om goede begeleiding te hebben. Gelukkig helpen we mee en verder wonen we in de buurt van hun nieuwe plek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *