Zakelijk verhuizen complex? Met deze tien stappen wordt het een eitje.

slechtste verhuizers van nederland
Gedwongen verhuizing? Zo ben je snel ingepakt.
22 januari 2020
gevoelens
De meest voorkomende gevoelens tijdens een verhuizing
5 februari 2020
stappenplan

Is dit fragment van Mr. Bean ook jouw nachtmerrie als je denkt aan een zakelijke verhuizing? Gelukkig hoeft het niet zo te gaan! Zolang je je houdt aan ons tien stappenplan komt het met jouw verhuizing helemaal goed.

Stap 1: Ga op zoek naar een nieuwe bedrijfsruimte

Zonder nieuw bedrijfspand is er natuurlijk geen verhuizing mogelijk. Ga daarom op tijd op zoek naar een goede nieuwe bedrijfsruimte die past bij jouw zakelijke doelstellingen voor de komende jaren. Een bedrijfsruimte die betaalbaar is en groot genoeg is voor jouw eventuele ambities om te groeien. 

verhuisdozenStap 2: Schaf nieuwe inrichting aan

Alle inrichting die rechtstreeks op de nieuwe locatie bezorgd kan worden, hoeft niet verhuisd te worden. Heb je nieuwe meubels of apparatuur nodig voor jouw nieuwe locatie? Zorg dan dat deze voor de verhuisdatum bezorgd wordt op de nieuwe locatie. 

Stap 3: Schakel een verhuisbedrijf in

Zodra je een nieuwe locatie hebt gevonden kan jouw verhuizing worden gepland. Schakel daarom op tijd een verhuisbedrijf in. Wij denken graag met je mee over de verhuizing en helpen je bij het maken van een plan. 

Stap 4: Zorg voor de juiste aansluitingen op de nieuwe locatie

Een verhuizing kan een flinke onderneming zijn. Het is heel prettig als je weet dat je na je verhuizing direct verder kunt met jouw bedrijfsprocessen. Zorg er daarom voor dat gas en elektra, maar ook internet op tijd geregeld zijn. 

Stap 5: Zeg je huidige huurovereenkomst op

Werk je op dit moment vanuit een gehuurd pand? Zorg er dan voor dat je deze huurovereenkomst op tijd opzegt. Zakelijke huurovereenkomsten hebben vaak een langere opzegtermijn dan voor een particuliere woning. 

6. Maak een draaiboek voor de verhuizing

Als je zo snel en efficiënt mogelijk wilt verhuizen, dan is het belangrijk om een gedegen plan te maken. Een draaiboek helpt je om niets over het hoofd te zien. Hiermee weten jij en je verhuisteam tijdens de verhuizing precies wat er wanneer moet gebeuren.

7. Stel je verhuisteam samen

Over je verhuisteam gesproken: stel dit team op tijd samen. Je verhuisteam bestaat uit de professionele verhuizers van Top Movers, samen met (enkele van) jouw medewerkers. Het scheelt veel tijd als jouw medewerkers zelf kunnen helpen met het inpakken en uitpakken van de te verhuizen spullen. Zorg er daarom voor dat er zowel op de oude als op de nieuwe locatie mensen aanwezig zijn die de verhuizers kunnen ondersteunen en de weg kunnen wijzen. 

8. Begin op tijd met inpakken

Sommige spullen heb je tot het laatste moment nodig, maar wellicht zijn er spullen die al op een eerder moment ingepakt kunnen worden. Het is slim om dit dan ook te doen. Zo voorkom je dat alles op het laatste moment moet gebeuren. 

mr bean

9. Zorg voor een verzekering

Ondanks dat je met Top Movers kiest voor een professioneel verhuisbedrijf, is het toch verstandig om een verhuisverzekering af te sluiten. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Met name bij een zakelijke verhuizing kan de schade bij zo’n ongelukje groot zijn. Neem het zekere voor het onzekere en sluit een verhuisverzekering af.

10. De grote dag

De laatste stap is de verhuizing zelf. Probeer tijdens de verhuizing de rust te bewaren en te vertrouwen op de expertise van je uitgevoerde tien stappenplan en jouw verhuisteam. Zorg dat je bereikbaar bent voor vragen, deze zullen ongetwijfeld komen. En tenslotte: geniet er van! Maak een feestje van de dag dat je jouw nieuwe bedrijfspand betrekt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *