Studio inrichten? Denk hieraan bij je verhuizing

fouten
Dit zijn de meest gemaakte fouten bij een bedrijfsverhuizing
12 februari 2020
mannenwerk
Verhuizen mannenwerk? Dacht het niet!
26 februari 2020
studio

Als je behoort tot de generatie van millennials heb je ongetwijfeld vroeger Sims gespeeld. Hoe leuk is het om in een computerspel een enorm woning in te richten?! Acht slaapkamers, een zwembad: het huis werd zo gek als jij het maar kon bedenken. Als je in werkelijkheid in een studio woont moet je iets creatiever omgaan met de ruimte. In deze blog geven we je graag wat tips voor jouw verhuizing naar een studio.

slim omgaan met de ruimte

Slim omgaan met de ruimte

Heeft jouw studio een hoog plafond? Ga dan vooral de hoogte in. Als je bijvoorbeeld kiest voor een hoogslaper scheelt dit veel ruimte in het vloeroppervlak. Met een open en praktische keuken blijft er genoeg ruimte voor een ruime zithoek. Je kunt iedere avond met je bord op de bank eten, maar de meeste mensen willen toch graag een eethoekje in hun studio. Een uitklapbare tafel kan dan een handige oplossing zijn. Er bestaan tafels die je aan de muur bevestigt en die ingeklapt kunnen worden als je ze niet gebruikt. Schaf hierbij twee klapstoelen aan die je gemakkelijk onder de bank kunt bewaren en je hebt een flexibele eethoek.

licht

Keep it light

Hoe mooi donkere meubels ook kunnen zijn, voor een studio zijn ze meestal minder geschikt. Als je wilt dat jouw studio ruim oogt is het slim om te kiezen voor lichtgekleurde meubels. Kies ook op de muren voor een lichte kleur. Vind je het leuk om een accentkleur aan te brengen op een van de muren? Doe dit dan op de muur waar het meeste natuurlijke licht op valt. Als je raambekleding aanschaft kun je het beste kiezen voor rolgordijnen of Luxaflex. Deze kunnen overdag helemaal omhoog, waardoor er zoveel mogelijk licht in de studio komt. 

ikea

Praktisch opbergen

In een kleine studio is het essentieel om zuinig om te gaan met de ruimte. Plan daarom een tripje naar Ikea in om handige opbergers aan te schaffen. Je kunt je schoenen bijvoorbeeld op een schoenenrek bewaren, maar dit neemt relatief veel ruimte op de vloer in beslag. Veel handiger is het om een opberger te kiezen die je aan de deur of aan de muur kunt hangen. En ken je deze Ikea hacks al? 

Verhuisliftservice

Verhuizen naar een studio

Is jouw studio hooggelegen? Dan is de kans groot dat je jouw spullen door een smal trapgat moet tillen. In dat geval kan het handig zijn om een verhuislift te huren. Hiermee kun je verhuisdozen en meubels buiten langs het huis omhoog tillen. Een wasmachine naar vier hoog tillen is immers geen pretje. 

Kunnen wij je helpen bij je verhuizing naar een studio? Neem dan contact met ons op. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *