Tips om inpakken voor je verhuizing makkelijk te maken

thuis
Verhuizen in de feestmaand: zo ben jij snel gesetteld
11 december 2019
Zo bespaar je op de kosten van een zakelijke verhuizing
27 december 2019
inpakken

Het is slim om op tijd te beginnen om in te pakken voor je verhuizing. Je wilt immers niet op het laatste moment nog bezig zijn met dozen inpakken. In deze blog geven we je tips om zo snel en efficiënt mogelijk in te pakken voor je verhuizing.

1. Ruim regelmatig op

Als je ervoor zorgt dat je geen overbodige spullen hoeft in te pakken, ben je logischerwijs minder lang bezig met inpakken. Zorg daarom dat je lang voor je geplande verhuizing al begint met regelmatig kasten opruimen. Dit scheelt een hoop frustratie en tijd tijdens het inpakken.

2. Bewaar dozen

Als je op tijd voor je verhuizing begint met het verzamelen van dozen, dan scheelt dit in het aantal verhuisdozen dat je nodig hebt. Fruitdozen uit de supermarkt zijn bijvoorbeeld heel geschikt om zware spullen in te verhuizen. Dozen van online bestellingen kun je voor andere spullen bewaren. Het scheelt kosten en is een stuk duurzamer dan nieuwe dozen kopen.

3. Voorkom onnodig veel inpakken

Je kunt alle spullen uit bijvoorbeeld een ladekastje in losse dozen inpakken. In sommige gevallen is het echter efficiënter om deze spullen in de kast te laten zitten en de kast goed dicht te maken met tape of plastic. Je doet dit uiteraard niet bij breekbare eigendommen.

inpakken verhuizing

4. Gebruik wat je al hebt

Het is natuurlijk zonde van de ruimte om tijdens een verhuizing lege koffers te verhuizen. Gebruik deze dan ook als alternatieve verhuisdozen. Ook speelgoedkisten en boodschappenkratjes kunnen goed gebruikt worden om spullen in te verhuizen. In plaats van plastic folie kun je sokken gebruiken om kleine breekbare spullen te beschermen. 

5. Trashy kleding

Het is zonde van de ruimte en van je verhuisdozen om hier kleding in te vervoeren. Gebruik in plaats daarvan vuilniszakken om je kleding op de hanger te verhuizen. Dit scheelt ruimte in je verhuisdozen en je kunt de kleding in je nieuwe huis sneller ophangen.

inpakken verhuizing koffer

6. Pak een ‘verhuiskoffer’ in

Hoe dichter je bij je verhuisdatum komt, hoe meer je ingepakt wilt hebben. Toch heb je ook in de dagen voor je verhuizing nog steeds kleding en toiletspullen nodig. Het is daarom handig om een koffer in te pakken met spullen die je de laatste paar dagen voor en na je verhuizing nodig hebt. Zorg ervoor dat deze koffer duidelijk gemarkeerd is als ‘verhuiskoffer’, zodat hij niet tussen alle minder noodzakelijke spullen in de verhuiswagen belandt.

Ben je klaar om jouw verhuizing met ons te plannen? Neem dan contact met ons op om een verhuisdatum vast te leggen. 

3 Comments

  1. Marie de Jonge schreef:

    Het helpt inderdaad om regelmatig op te ruimen. Zo sleep je niet onnodig veel spullen die je niet meer nodig hebt naar je nieuwe huis. Ook heb ik de dozen van mijn vorige verhuizing bewaard. Deze komen altijd wel weer een keer van pas!

  2. Vincent Rondwijk schreef:

    Regelmatig opruimen zorgt ervoor dat je niet onnodig veel spullen meeneemt naar je nieuwe huis. Ook inventariseer ik mijn inboedel goed, zodat ik kan bepalen wat ik wil houden en welke spullen ik wil verkopen. Dit maakt een verhuizing een stuk minder zwaar!

  3. Reinhard schreef:

    Ik vond het juist zo handig dat de verhuizer kartonnen dozen ter beschikking stelde. Na de verhuizing kwamen ze de dozen gewoon weer ophalen. Het kostte wel wat extra, maar het formaat was zo lekker handig en bovendien uniform.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *