Tips om je huis verkoopproof te maken

Logistiek van een formule 1 team
De logistiek van een formule 1-verhuizing
27 november 2019
thuis
Verhuizen in de feestmaand: zo ben jij snel gesetteld
11 december 2019

Als je hebt besloten dat je wilt verhuizen, dan is de volgende stap dat je de huur van je huidige woning moet opzeggen of je huis moet verkopen. De huur opzeggen is zo gedaan, maar je huis verkopen is een groter project. Voordat wij je helpen bij je verhuizing, geven we je eerst graag wat tips voor het verkoopproof maken van je huis. Succes gegarandeerd tijdens de bezichtiging! 

Tip 1: Funda inspireert

Ben je op zoek naar inspiratie voor het verkopen van je huidige woning én het inrichten van je nieuwe woning? Op de website en het YouTubekanaal van Funda vind je leuke tips en tricks rondom jouw verhuizing.

Tip 2: Ga voor quick fixes

Het is onbegonnen werk om je hele huis te verbouwen om maar zoveel mogelijk kijkers te trekken. Dit zijn investeringen die je niet zomaar terugverdient bij de verkoop. Kies er daarom voor om kleine reparaties en opknapklussen te doen, zodat potentieel geïnteresseerden hier niet op afknappen. Denk bijvoorbeeld aan het witten van die ene vergeelde muur, of het vervangen van een kapotte plint. Zo geef je kopers niet de indruk dat er al jaren niets is gebeurd in huis.

Tip 3: Kies voor een goede fotograaf

Foto’s zijn onwijs bepalend voor de verkoop van je huis. Ga daarom op zoek naar een fotograaf die je woning op een realistische maar aantrekkelijke manier op de foto kan zetten. Je wilt namelijk wel kijkers voor je woning aantrekken maar je wilt niet dat het huis in het echt tegenvalt. Meestal kan je makelaar je in contact brengen met een goede fotograaf in de regio.

fotograaf

Tip 4: De eerste indruk

Zodra er mensen bij je huis komen kijken is het belangrijk dat zij een goede eerste indruk krijgen. Zorg er daarom voor dat de voortuin er netjes bijligt. Het kan ook helpen om de deuren en sloten eens te smeren, zodat het bezoek letterlijk soepel verloopt. Een bekende tip is om vlak voor de bezichtiging een appeltaart te bakken, zodat het huis lekker ruikt. Deze tip kan echter twee kanten op werken: het kan namelijk ook lijken alsof je iets wilt verbergen met de geur. 

Tip 5: Berg persoonlijke spullen op

Het belangrijkste doel van een bezichtiging is om te bepalen of je jezelf ziet wonen in het huis. Als er nog allemaal familiefoto’s en kindertekeningen aan de muur hangen kan het voor kijkers voelen alsof ze bij iemand anders op bezoek zijn. Zorg er dus voor dat foto’s, post, tekeningen en persoonlijke tierlantijnen opgeborgen zijn. Hoe neutraler het huis, hoe beter. 

Tip 6: Zorg voor een opgeruimd gevoel

Niets is zo storend tijdens een bezichtiging, als dat het huis rommelig aanvoelt. Probeer er dus voor te zorgen dat het huis er licht, leeg en opgeruimd uitziet. In plaats van kleine plantjes en spulletjes in de vensterbanken kun je beter kiezen voor een grote plant. Zorg ervoor dat de gordijnen helemaal open zijn, zodat er veel licht naar binnen komt. En zorg ervoor dat het huis brandschoon is voor de bezichtiging, ook dit kan een enorme afknapper zijn.

opruimen

Met deze tips moet het lukken om je huis snel te verkopen. Ben je toe aan verhuizen? Top Movers helpt je graag bij het hele proces. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een afspraak of offerte. 

 

2 Comments

  1. Marie de Jonge schreef:

    Inderdaad slim om wat inspiratie op te doen door foto’s van andere huizen te bekijken. Mijn eigen huis is best druk ingericht en ik denk dat dit mensen kan afschrikken. Ik ga binnenkort maar eens een plan maken om mijn huis aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers.

  2. Vincent Rondwijk schreef:

    De eerste indruk is inderdaad belangrijk. Wanneer je een huis gaat bezichtigen kan het lastig zijn om door andermans spullen heen te kijken. Ook kan een rommelig huis de indruk geven dat het in een minder goede staat verkeert. Dit wil je natuurlijk niet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *