Tips voor lekker eten tijdens de verhuizing

redenen om te verhuizen
Vier meest genoemde redenen om te verhuizen
2 september 2020
verhuizen met kinderen
Tips voor verhuizen met kinderen
16 september 2020
Tips voor lekker eten tijdens de verhuizing

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat geldt voor verhuizen maar zeker ook voor lekker eten tijdens het klussen en tijdens de verhuizing. Gezond en lekker eten schiet er namelijk weleens bij in als je druk bent. Dan kom je sneller in de verleiding om een pizza te bestellen of een kant-en-klare maaltijd in de magnetron te schuiven. Daarom delen we in deze blog een aantal tips om tijdens het klussen en verhuizen lekker te blijven eten. 

Tip 1: Vooruit koken

Als je al een poos weet dat je gaat verhuizen kun je beginnen met maaltijden invriezen. Zorg er dan bijvoorbeeld voor dat wanneer je een pastasaus maakt, je hier twee of drie extra porties van in de vriezer bewaart. Je hoeft dan tijdens het klussen alleen wat pasta te koken en saus op te warmen. Andere maaltijden die goed ingevroren kunnen worden zijn soep, stamppot en ovenschotels. 

Een andere manier van vooruit koken is mealprepping, dit zie je in de video bovenaan dit bericht. Met deze methode gebruik je de zondag om maaltijden te koken voor de rest van de week. Heb je een drukke verhuisweek voor de boeg? Misschien is dit voor jou dan wel een handige methode. 

Tip 2: Keep it simple

Zorg ervoor dat je voor drukke dagen simpele ingrediënten in huis hebt. Zo maak je het makkelijker voor jezelf om gezonde dingen te koken na een dag klussen. Kies bijvoorbeeld voor voorgesneden groenten en voorgekookte rijst om snel een gezond roerbakgerecht te maken. 

Tip 3: Gezond én kant-en-klaar

Gelukkig zijn er ook volop gezonde kant-en-klaar maaltijden verkrijgbaar. Het probleem is alleen dat je daar niet zo snel voor kiest op het moment dat je uitgehongerd thuiskomt na een lange dag. Je kunt dit hongermoment ook voor zijn door ervoor te zorgen dat er al een gezonde maaltijd in de koelkast staat voor als je thuiskomt. 

Tip 4: Vraag om hulp

Het is misschien niet voor al je vrienden haalbaar om te helpen met klussen of verhuizen. Maar een zelf gekookte maaltijd afgeven is een kleine moeite, toch? Neem alle hulp die je wordt aangeboden daarom aan en vraag deze mensen om voor je te koken tijdens de verhuizing. Hoe fijn is het als er in je nieuwe woning een lasagne wordt afgegeven die je alleen nog maar in de oven hoeft te schuiven?

Tip 5: Af en toe iets bestellen

Het is helemaal niet erg om zo af en toe eens iets te eten te bestellen. Ben je nog lekker aan het klussen in je nieuwe woning en ben je niet op tijd weer thuis om te eten? Maak dan van het moment gebruik om de restaurants in je nieuwe buurt te ontdekken. Voordat je verhuisd bent weet jij de beste pizza in de omgeving al te vinden! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *