Tips voor verhuizen met kinderen

Tips voor lekker eten tijdens de verhuizing
Tips voor lekker eten tijdens de verhuizing
9 september 2020
De leukste woonbladen om je voor te bereiden op je verhuizing
De leukste woonbladen om je voor te bereiden op je verhuizing
23 september 2020
verhuizen met kinderen

Een verhuizing kan voor volwassenen al een behoorlijke klus zijn, soms zelfs stressvol. Voor een kind is dit al helemaal ingrijpend. Van het ene op het andere moment wonen ze op een andere plek, zonder dat ze daar zelf om gevraagd hebben. Verhuizen met kinderen vereist daarom wat essentiële voorbereiding. Daarom delen we vandaag een paar tips om de verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen voor je kroost. 

Vertel het op het juiste moment

Het is belangrijk om je kind op tijd te vertellen dat jullie zullen gaan verhuizen. Vertel het alleen niet té snel. Een kind van 4 kan nog niet overzien wanneer ‘over drie maanden’ zal zijn. Vertel het in dit geval bijvoorbeeld vier weken van tevoren, wanneer de eerste voorbereidingen voor de verhuizing worden gedaan.

Plan de verhuizing op het juiste moment

Is het mogelijk om te verhuizen in de zomervakantie? Dan is dat het beste moment om de verhuizing te plannen. Er zijn in die periode geen andere spannende dingen, zoals toetsen of een nieuwe school. In het nieuwe schooljaar kan je kind dan starten bij zijn/haar nieuwe school, als dat aan de orde is. 

Maak er iets gezelligs van

Een verhuizing kan super leuk zijn! Maak er dan ook een gezellige dag van voor je gezin. Zorg ervoor dat de dag goed is voorbereid, zodat je genoeg aandacht aan je kinderen kunt geven. Je kunt samen een picknickmand vullen met lekkere dingen voor tijdens de verhuizing. Maak een speurtocht in de nieuwe tuin. Misschien kun je voor de verhuizing zelfs al een keer gaan kamperen in de nieuwe woonkamer. Zo geef je de verhuizing een leuke draai en krijgen je kinderen ongetwijfeld zin in het nieuwe huis.

Geef ze een rol

Als de kinderen groot genoeg zijn kun je ze een rol geven in het inrichten van de nieuwe woning. Ze kunnen een kleur kiezen voor hun nieuwe kamer of bijvoorbeeld een nieuwe accessoire of dekbedovertrek. Zorg er ook voor dat je niet álles verandert. Vooral bij kleine kinderen is het goed om bepaalde dingen hetzelfde te houden als in het oude huis, zodat niet alles voor ze verandert.    

Gebruik hulpmiddelen

Je hoeft het wiel over verhuizen met kinderen niet zelf uit te vinden. Daarom bestaan er gelukkig ook boekjes over verhuizen. Deze kun je voorlezen voordat de verhuizing plaats zal vinden. In deze boekjes worden de juiste benamingen gebruikt die je kind kan begrijpen. Ideaal, toch? 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *