Van huurhuis naar koophuis, hier moet je rekening mee houden

Welke woontrends zien we in 2021 terug?
Welke woontrends zien we in 2021 terug?
21 januari 2021
zakelijke verhuizing
Zakelijke verhuizing, welke stappen zijn handig?
3 februari 2021
van huurhuis naar koophuis

Van huurhuis naar koophuis

Een huis kopen is een spannende stap. Sommige mensen gaan vanuit het ouderlijk huis direct naar een koophuis, maar in de meeste gevallen huren mensen eerst een huis. Het is een ideale oplossing voor je studententijd of als je net begint met het ‘grote mensen leven’. Als je van een huurhuis naar een koophuis gaat, gaan een aantal zaken wel even anders! Wij hebben op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden.

Het voordeel van het kopen van een huis

Er zijn voordelen van een huurhuis te noemen en voordelen van een koophuis. Als je voor een koophuis gaat, dan is het wel een grote lening, maar uiteindelijk betaal je wel die lening terug en ben je op het eind eigenaar van het huis. Dat is iets wat niet kan bij een huurhuis! Daar gooi je het geld ‘weg’ en gaat het naar de huurbaas die de eigenaar is. 

Van huurhuis naar koophuis: geen huisbaas meer

Als je een eigen woning koopt, dan kun je niet meer aankloppen bij een huisbaas, je bent zelf verantwoordelijk voor je huis. En dus ook voor het onderhoud. Zorg dat je dus altijd je huis goed blijft onderhouden, zodat je niet opeens voor verrassingen komt te staan. Het is zonde als je te wacht met dingen, dan kan het alleen maar meer geld gaan kosten. 

Staar je niet blind op het huis

In de meeste gevallen in het koophuis eerst van iemand anders geweest, tenzij je een nieuwbouwwoning gekocht hebt. Doordat het dus iemand anders is die in de woning heeft gewoond, kun je dingen tegenkomen die je zelf anders had gedaan of wilt aanpakken. Bekijk dit dus al goed als je een woning gaat bezichtigen! Soms kun je je blindstaren op je droomhuis, maar kom je er later achter dat er toch wel veel achterstallig onderhoud is. Dat zou zonde zijn. Zorg dat je zoveel mogelijk informatie inwint.

Het is vooral erg leuk om van een huurhuis naar een koophuis te gaan. Het is een bijzonder moment als je de sleutel in handen krijgt en je eigen voordeur open mag doen! Zorg dat je ruim van tevoren de verhuizing gepland hebt, zodat je daar geen stress over hebt. Neem contact op met Top Movers voor meer informatie hierover. Ook kan het team helpen om meubels in en uit elkaar te halen. Zo kun jij je bezighouden met het heugelijke moment van een eigen huis kopen!

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *