Veilig voelen in huis: zo doe je dat!

apps om je te helpen met verhuizen
3 apps om je te helpen met verhuizen
17 maart 2021
zwarte tussendeur
Een zwarte tussendeur, doen of niet doen?
31 maart 2021
Je veilig voelen in huis

Veilig voelen in huis

Je veilig voelen in huis is enorm belangrijk, helemaal als je net verhuisd bent naar een nieuwe buurt of zelfs nieuwe plaats. Alles is helemaal nieuw en je weet toch niet altijd zeker hoe de buurt erbij ligt als je er komt wonen. Een goede manier om je veilig te voelen is als je bijvoorbeeld de sloten vervangt als je er komt wonen. Zo weet je zeker dat jij de enige bent die toegang heeft tot de deuren! Dit is helemaal belangrijk als je weet dat er bijvoorbeeld net verbouwd is voordat je er kwam wonen. Je weet maar nooit of de sleutel nog in handen is van mensen. Niet om nu argwanend naar werklui te worden, maar het is wel verstandig om eraan te denken.

Jaren ’30 of jaren ’60

Een andere manier voor veilig voelen in huis, is als je een grote investering wilt doen in een nieuwe voordeur. Mocht je naar een prachtig jaren ’30 of jaren ’60 woning verhuizen, dan is dit allemaal er mooi en leuk. Maar het is toch al iets minder als er nog een originele deur in zit. Ja, een originele deur is mooi, maar wel minder veilig. 

Vroeger hadden ze de veiligheid van nu niet, het helpt al om er nieuwe sloten in te laten zetten, maar helemaal optimaal zal de deur niet worden. Bovendien is de kans groot dat de deur helemaal niet isolerend werkt. Je bent dus ook nog eens voor de mussen op het dak aan het stoken! Het is dan helemaal beter om voor een nieuwe voordeur te gaan. 

Welke opties zijn er?

Er zijn tegenwoordig veel opties, je kunt kiezen voor hout, plastic of aluminium bijvoorbeeld. Zo is hout authentiek, maar vergt het relatief veel onderhoud en is het minder isolerend. Een plastic deur is isolerend, veilig en de goedkoopste optie. En aluminium is het aller veiligst, maar is dan wel weer wat duurder. Aan jou de keuze dus! Eén ding is wel zeker, je zult je veilig voelen in huis en dat is heel belangrijk als je net bent verhuisd!

Ga je binnenkort verhuizen en kun je wel wat hulp gebruiken? Neem dan contact op met Top Movers! Met hun jarenlange ervaring kunnen ze helpen bij elke verhuizing, klein en groot. Neem contact met ze op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *